Η Καβάλα B.C. θα αγωνιστεί εκτός έδρας το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς με αντίπαλο την ομάδα του Παγκρατίου, ωστόσο οι φίλοι της καλαθοσφαίρισης μπορούν να παρακολουθήσουν την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, το παιχνίδι μεταξύ των ομάδων του Αστέρα Καβάλας και της Αγίας Βαρβάρας. Η πρώτη «εμφύλια μάχη» για το πρωτάθλημα του 4ου ομίλου της Γ΄ εθνικής κατηγορίας έχει φαβορί, αλλά στα παιχνίδια με αντιπάλους από την ίδια πόλη, υπάρχει, πάντα, η πιθανότητα ανατροπής των προγνωστικών.
Η τυπικά γηπεδούχος ομάδα του Αστέρα Καβάλας, έχει ηττηθεί δύο φορές, με διαφορά ενός πόντου μάλιστα, στα ισάριθμα παιχνίδια που έδωσε εντός έδρας. Θέλει, επομένως, να πανηγυρίσει την κατάκτηση της πρώτης νίκης και θεωρείται ως φαβορί γι’ αυτό. Επέστρεψε στις εθνικές κατηγορίες, έπειτα από μία εικοσαετία περίπου, με στόχο να εξασφαλίσει την άνετη παραμονή γρήγορα και ότι καλύτερο προκύψει στη συνέχεια. Στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές ημέρες του πρωταθλήματος σημείωσε μία νίκη, εναντίον της ομάδας των Νέων Μουδανιών εκτός έδρας, ενώ ηττήθηκε από τον Ορφέα Νέου Σκοπού, τον Ζέφυρο και την περασμένη Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, εκτός έδρας, από την Α.Ε. Κομοτηνής.
Διαθέτει ένα σύνολο, που είναι «κράμα» νεαρών παικτών, οι οποίοι προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου και έμπειρων, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια φόρεσαν τη φανέλα της Αγίας Βαρβάρας. «Ηγέτης» της προσπάθειας, είναι ο Δημήτρης Αθανασιάδης, από τους καλύτερους παίκτες που ανέδειξε η Καβαλιώτικη καλαθοσφαίριση, με παραστάσεις από τις υψηλές εθνικές κατηγορίες. Βοήθησε σημαντικά στην άνοδο του «Αστέρα» από το περιφερειακό πρωτάθλημα στη Γ΄ εθνική κατηγορία και στους τίτλους που κατέκτησε τις δύο προηγούμενες περιόδους. Μαζί με τον Γιώργο Παπαζώτο και τον Γιάννη Σουλίδη, προσφέρουν την εμπειρία στην περιφερειακή γραμμή, την οποία συμπληρώνουν οι ταλαντούχοι έφηβοι: Μαρκόπουλος, Μπόζης, Μαραβέγιας, Μυζίου.
Στη γραμμή των ψηλών «δεσπόζει», με την παρουσία του, ο Γιάννης Ζαρωτιάδης και ενισχύουν την άμυνα και την επίθεση οι «παλιές καραβάνες», Χαριζάνης-Μυτικόπουλος και ο νεαρός Αργυρίου. Προπονητής είναι ο ανερχόμενος, Λεωνίδας Μαγιάνης, που έκανε τα «πρώτα βήματα» ως επικεφαλής προπονητής (χεντ κόουτς) στην Αγία Βαρβάρα.
Στο «στρατόπεδο» της Αγίας Βαρβάρας, το περασμένο καλοκαίρι, έγινε εκτεταμένη ανανέωση. Από την «σκούπα» παρέμειναν οι: Σαμαράς, Μητρούλης και οι «παλιοσειρές», Φασούλας, Σκοπίδης, Μπανάσας. Ο τελευταίος δεν έχει αγωνιστεί στα πρώτα παιχνίδια και προσφέρει από άλλο «πόστο» στην ομάδα. Εκτός του Χαράλαμπου Ζωτίδη, που βοήθησε τον «Αστέρα» να ανέλθει στη Γ΄ εθνική κατηγορία και του Γιώργου Δανίκα, που ήρθε από την Ελευθερούπολη, οι υπόλοιποι νεοαποκτηθέντες είναι νεαρής ηλικίας.
Το «δυνατό χαρτί» της ομάδας είναι ο… προπονητής, Στάθης Καμαράκης, ο οποίος συνεχίζει για δεύτερη περίοδο στον πάγκο, αλλά με εντελώς διαφορετικό στόχο. Την προηγούμενη περίοδο (2015-2016), ο στόχος ήταν η διεκδίκηση της ανόδου στη Β΄ εθνική κατηγορία. Φέτος, είναι η παραμονή στη Γ΄ εθνική κατηγορία και η ανάδειξη κάποιων ταλαντούχων παικτών.
Στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής 6 Νοεμβρίου 2016, στο οποίο η ομάδα της Αγίας Βαρβάρας σημείωσε την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα, ήταν φανερή η πολύ καλή προετοιμασία που έγινε στην τακτική και ειδικότερα στο κομμάτι της άμυνας. Η Αγία Βαρβάρα περιόρισε την αντίπαλη ομάδα, τον Γ.Α.Σ. Κομοτηνή, στους 41 πόντους και τον επικίνδυνο σκόρερ της (σ.σ. Σιμάκη) στους έξι πόντους. Η επιτυχία αυτή φέρει, αναμφίβολα, τη «σφραγίδα» του Στάθη Καμαράκη.
Από κει και πέρα, το πρόβλημα της ομάδας εντοπίζεται στην επίθεση, όπου λείπει ο χαρισματικός σκόρερ, όπως ο Νίκος Αμπελακιώτης και ο Δημήτρης Αθανασιάδης τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και η ποιότητα μέσα στο «ζωγραφιστό». Όμως, η Αγία Βαρβάρα, φέτος, «παλεύει» ως ομάδα και αν συνεχίσει έτσι, θα καταφέρει να σημειώσει τις νίκες που χρειάζεται για την παραμονή στην κατηγορία. Στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια που έδωσε είχε ισάριθμες ήττες, από τις ομάδες των Ικάρων Σερρών, του Παναθλητικού Συκεών και της Νεάπολης.
Δυστυχώς, το δημοτικό κλειστό γυμναστήριο των Ποταμουδίων θα είναι μικρό, για να φιλοξενήσει το τοπικό ντέρμπι, στις 6 το απόγευμα της Κυριακής 13 Νοεμβρίου 2016. Ευχόμαστε να γίνει καλό παιχνίδι, που θα ικανοποιήσει το πολυπληθές «μπασκετικό» κοινό της πόλης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ