Χαμηλώνοντας το σχήμα της πεντάδας, αυξάνοντας την πίεση στην άμυνα και βάζοντας μεγάλα σουτ από την περιφέρεια, η Καβάλα B.C. έκανε την ανατροπή στο σκορ στην τελευταία περίοδο του παιχνιδιού και επικράτησε της Ασπίδας Ξάνθης 57-65, στο όμορφο κλειστό γυμναστήριο του Ευμοίρου, το απόγευμα του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου 2016. Μετά το 4-5 στην αρχή, η ομάδα της Καβάλας βρισκόταν συνεχώς πίσω στο σκορ και με διψήφια διαφορά πόντων σε κάποια χρονικά σημεία του αγώνα. Το α΄ ημίχρονο τελείωσε 36-30, ενώ στη λήξη της 3ης περιόδου, το σκορ έγινε 49-42 υπέρ της γηπεδούχου ομάδας. Η επόμενη φορά που προηγήθηκε η Καβάλα B.C., ήταν στο τελευταίο 3λεπτο του παιχνιδιού, 54-56 με εύστοχο σουτ τριών πόντων του Χριστόφορου Κελαϊδή, ο οποίος αποτέλεσε τον “καταλύτη” για την τελική αντεπίθεση στην 4η περίοδο. Ο Άντι Μάζουρτσακ, που δεν φάνηκε ιδιαίτερα στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, με πέντε συνεχόμενους πόντους, από ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων και ένα λέι απ, διαμόρφωσε το τελικό σκορ 57-65.
Ο Ηλίας Μωσαΐδης, προπονητής της “Καβάλα B.C.” έδωσε περισσότερο χρόνο και προσπάθειες στους ψηλούς παίκτες της ομάδας, θέλοντας να δει την πρόοδο τους από παιχνίδι σε παιχνίδι και από προπόνηση σε προπόνηση. Ωστόσο, φάνηκε ότι χρειάζονται πολλή δουλειά ακόμα, ώστε να είναι “ετοιμοπόλεμοι” στην έναρξη του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας. Στον Εύμοιρο, δεν αγωνίστηκε, πάλι, ο Ετινόσα Ερεβμπενάζιε, ο οποίος ακολουθεί αποθεραπεία στον τραυματισμένο αστράγαλο του ενός ποδιού του και αναμένεται να μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων από την ερχόμενη εβδομάδα.
Και τα τρία παιχνίδια προετοιμασίας με αντίπαλο την αξιόμαχη Ασπίδα Ξάνθης, ήταν πολύ χρήσιμα για την Καβάλα B.C., που προσπαθεί να βρει την αγωνιστική “χημεία” της. Στα θετικά σημεία συγκαταλέγεται η δυνατή άμυνα στο β΄ ημίχρονο του παιχνιδιού (σ.σ. δέχτηκε 21 πόντους) και η διεκδίκηση της νίκης έως το τέλος του αγώνα. Το σκορ ανά περίοδο της φιλικής συνάντησης ήταν: 21-12, 15-18, 13-12, 8-23 και η σύνθεση για την Καβάλα B.C. η ακόλουθη: Κυριακού 2, Μάζουρτσακ 11(1 τρίποντο), Γκέλιος 14(2 τρ.), Σκλήβας 3, Αναστασάκης 2, Κελαϊδής 19(3 τρ.), Μούκας 8(1 τρ.), Σαββίδης 4, Κουμλέλης 2, Μανάκας.
Σε άλλα παιχνίδια προετοιμασίας, που διεξήχθησαν το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, η ομάδα της Αγίας Βαρβάρας νίκησε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Δράμας 41-64 και ο Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης τον Αρίωνα Ξάνθης 72-90 και πήρε το “εισιτήριο” για τον τελικό αγώνα του τουρνουά που διοργανώνει ο Λεύκιππος Ξάνθης στο κλειστό γήπεδο “Φίλιππος Αμοιρίδης”, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ