– «Είμαστε, πλέον, μετά από πολύ σκληρό αγώνα, σε μία κατάσταση που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε. Με βάση τα στοιχεία που έχουμε, η λύση είναι τέτοια που μας ικανοποιεί στους στόχους που είχαμε θέσει εξαρχής. Είναι θέμα πάρα πολύ λίγου χρόνου». Αυτό δήλωσε ο βουλευτής Νομού Καβάλας, Γιώργος Παπαφιλίππου, σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην ELFE (χημικά λιπάσματα Καβάλας).
– Η κυβέρνηση αποφάσισε την απομάκρυνση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη από τη διοίκηση της λιπασματοβιομηχανίας, προκειμένου αυτή να έχει παρόν και μέλλον.
– Ωστόσο, ο Γ. Παπαφιλίππου και οι συνάδελφοι του, Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Κώστας Μορφίδης, που έκαναν δηλώσεις για το ίδιο (μείζον) θέμα, δεν μας είπαν πια θα είναι η «επόμενη ημέρα» στην εταιρεία.
– Η «λύση» που βρήκε η κεντρική διοίκηση, θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της επιχείρησης και την εργασιακή ειρήνη, η οποία έχει διαταραχθεί σοβαρά, ή θα τη βυθίσει σε μεγαλύτερη κρίση και θα την οδηγήσει, τελικά, στο «λουκέτο»;
– Στη «λύση», πρόσθεσε ο βουλευτής Νομού Καβάλας, εμπλέκονται αρκετά Υπουργεία. Αυτό εμάς μας κάνει να ανησυχούμε, διότι όπου μιλάνε πολλοί τα πράγματα γίνονται περίπλοκα.
– Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι και η κοινωνία της Καβάλας, έχουν δικαίωμα να ενημερωθούν για τη «λύση» στην κρίση της μοναδικής λιπασματοβιομηχανίας στην Ελλάδα.
– Εάν είναι σωτήρια αυτή η «λύση», δεν καταλαβαίνουμε γιατί πρέπει να μείνει μυστική. Πως θα γίνουν σύμμαχοι της προσπάθειας οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν, ή τέθηκαν σε αργία, αλλά και οι υπόλοιποι Καβαλιώτες, εάν η κυβέρνηση «κρατάει κλειστά τα χαρτιά της»;
– Δεν ζητάμε όλες τις λεπτομέρειες του σχεδίου «καρατόμησης» της διοίκησης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, αλλά τον βασικό πυλώνα που θα στηριχθεί.
– Έχουν περάσει αρκετές ημέρες και εβδομάδες, αλλά τα «μαντάτα» δεν ανακοινώνονται, όπως μας προετοιμάζουν οι ντόπιοι βουλευτές εδώ και καιρό. Η υπομονή, όμως, κάποτε εξαντλείται και αντικαθίσταται από την αμφισβήτηση, την έλλειψη εμπιστοσύνης και τη δυσπιστία.
– Νομίζουμε ότι κράτησε πολύ καιρό το «σίριαλ» με την ELFE. Και η κοινωνία της Καβάλας έχει να ασχοληθεί και με άλλα προβλήματα.
– Οι αντιπαραθέσεις, μεταξύ διοίκησης και απολυμένων, εργαζομένων που εργάζονται και εργαζομένων που δεν εργάζονται, οι δικαστικές περιπέτειες κ.λπ., έχουν κουράσει τους θεατές της κακόγουστης παράστασης.
– Ας δοθεί, επιτέλους, ένα τέλος και το εργοστάσιο να συνεχίσει να παράγει λιπάσματα, τα οποία θα βοηθήσουν τους παραγωγούς, την τοπική και την εθνική οικονομία να ανακάμψουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ