Συμφωνούμε απόλυτα με την Δήμαρχο η οποία ανησυχεί με όσα συμβαίνουν γενικά στην πόλη της Καβάλας και ιδιαίτερα στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας, όπως το περιστατικό με τον αθίγγανο, ο οποίος επιτέθηκε σε αστυνομικό. Από την άλλη πλευρά κατανοούμε και την αστυνομία, που ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει παραβατική συμπεριφορά των ανθρώπων αυτών και δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση. Ωστόσο, πολύ καλά γνωρίζουν ότι υπάρχει παραβατική συμπεριφορά, την οποία δεν μπορούν να ελέγξουν και να βεβαιώσουν.

Η ασχήμια, που υπάρχει όμως στην πλατεία, είναι γεγονός που κανείς δεν αμφισβητεί και θα πρέπει να βρεθούν λύσεις. Δεν είμαστε ειδικοί, αλλά αναρωτιόμαστε, αν θα μπορούσε να υπάρχει και να κινείται στην περιοχή κάποιος αστυνομικό, κάνοντας περιπολία, πράγμα που θεωρούμε περισσότερο από βέβαιο ότι κάτι τέτοιο θα τους υποχρέωνε να μετακινηθούν. Κανείς δεν θέλει να κάνει συναλλαγές, υπό την εποπτεία της αστυνομίας.

Κανείς δεν θα ξαπλώσει στα παγκάκια, ή θα κατουρήσει στους θάμνους, δεν θα αποφασίσει να καυγαδίσει ή να πιαστεί στα χέρια με άλλους τσιγγάνους, ή θα ανοίξει το κουβούκλιο με τους διακόπτες φωτισμού της πλατείας για να φορτίσει το κινητό του και να πάρει ρεύμα για να βάλει το μαγνητόφωνο με τα τσιφτετέλια. Κανείς δεν θα αρχίσει να χορεύει μαστουρωμένος στη στέγη «Καλατράβα».

Για να επιτευχθεί, όμως κάτι τέτοιο, θα πρέπει η παρουσία της αστυνομία να είναι συνεχής και όχι περιστασιακή. Ίσως, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. να μπορούσε να εδρεύει (κατά κάποιον τρόπο) στο βόρειο μέρος της πλατείας, σε κάποια σκιά, αντί για το σημείο μπροστά στην Εθνική τράπεζα, όπου συνηθίζουν να ξεκουράζονται από την συνεχή κίνηση με τις μοτοσυκλέτες τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ