Έως αργά το απόγευμα της Παρασκευής 2 Νοεμβρίου 2018, συνεχιζόταν η προετοιμασία στο δημοτικό κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας, για τη φιλοξενία των πεντακοσίων και πλέον μικρών κολυμβητών και κολυμβητριών, ηλικιών 9, 10, 11 και 12 ετών, που θα συμμετέχουν στον 3ο διεθνή κολυμβητικό αγώνα με την ονομασία «Φιλίππεια», που διοργανώνει ο Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας (Ο.Θ.Α.Κ.). «Είναι το «κόσμημα» των διοργανώσεων σε επίπεδο προαγωνιστικών ηλικιών σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε, με υπερηφάνεια, ο Καρυοφύλλης Βλάμης, έφορος κολύμβησης του Ο.Θ.Α.Κ. και πρόεδρος της περιφερειακής επιτροπής ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο δημοτικό κολυμβητήριο.

Παρά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, πανελλαδικά, με την «κάρτα υγείας αθλητή», με αποτέλεσμα τα σωματεία να καθυστερήσουν στην έκδοσή της, φέτος ο αγώνας «Φιλίππεια» σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών! «Περιμέναμε περισσότερες συμμετοχές, αλλά και έτσι πετύχαμε ρεκόρ. Θα αγωνιστούν πεντακόσιοι εξήντα επτά κολυμβητές και κολυμβήτριες από είκοσι δύο σωματεία, εκ των οποίων τα δύο από τη Βουλγαρία. Η φετινή διοργάνωση θα είναι η καλύτερη, γιατί αξιοποιήσαμε την εμπειρία από τις προηγούμενες», ανέφερε, ακόμα, ο πρόεδρος της περιφερειακής επιτροπής κολύμβησης Α.Μ.-Θ., ενώ ευχαρίστησε την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.), για τη στήριξη που παρέχει στον αγώνα.

Ευχαριστίες προς τους συνδιοργανωτές, τον Δήμο Καβάλας και τη «Δημωφέλεια», έδωσε και ο πρόεδρος του Ο.Θ.Α.Κ., Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου, ο οποίος συμπλήρωσε ότι το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, αναμένεται μεγάλη προσέλευση μελών των σωματείων από τη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια και το Βόλο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο επί σειρά πολλών ετών πρόεδρος του Ο.Θ.Α.Κ., Δημήτρης Μιχαηλίδης, ο οποίος παραμένει μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Κ.Ο.Ε., εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίησή του, για την μεγάλη πρόοδο που σημείωσε ο όμιλος μετά την αποχώρησή του. «Αισθάνομαι υπερήφανος, γιατί το «καράβι» που παρέδωσα έγινε «υπερωκεάνιο». Ο Ο.Θ.Α.Κ. συγκαταλέγεται μεταξύ των είκοσι καλύτερων σωματείων στην Ελλάδα. Οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους στους εξαιρετικά καταρτισμένους προπονητές του ομίλου, για να τα μάθουν να κολυμπούν», είπε και ανακοίνωσε, ότι στόχος είναι η ανάληψη ενός πανελληνίου πρωταθλήματος το ερχόμενο καλοκαίρι.

Να αναφέρουμε ότι το αγωνιστικό πρόγραμμα θα αρχίσει στις 9 το πρωί του Σαββάτου 3 Νοεμβρίου 2018, ενώ το απόγευμα στις 5, θα γίνει η τελετή έναρξης και θα ακολουθήσουν κάποια αγωνίσματα ακόμα. Ο διεθνής αγώνας θα ολοκληρωθεί, μετά το μεσημέρι της Κυριακής 4 Νοεμβρίου 2018.

Η είδηση της συνέντευξης Τύπου, ωστόσο, αφορούσε τον κορυφαίο, ίσως, κολυμβητή που ανέδειξε ο Ο.Θ.Α.Κ. και πιθανόν η Καβαλιώτικη κολύμβηση, τον νεαρό Παναγιώτη Εμφιετζή, ο οποίος εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας 21.500 μόρια! Λόγω των σπουδών, ο Παναγιώτης θα συνεχίσει την κολύμβηση στον σύλλογο του Π.Α.Ο.Κ. Την ανακοίνωση έκανε, ιδιαίτερα συγκινημένος, ο Κ. Βλάμης, ο οποίος είπε, χαρακτηριστικά, ότι: «Χάσαμε τη «σημαία» του συλλόγου»!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ