Με την δραματική κομεντί, γαλλικής παραγωγής 2021, με τίτλο: «Το πρώτο εστιατόριο», αρχίζει την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023, το βράδυ, το πρόγραμμα προβολών στον θερινό κινηματογράφο «Ζέφυρος», που βρίσκεται στο ισόγειο του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (δίπλα από την αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης»). «Αργήσαμε να αρχίσουμε, γιατί ο καιρός ήταν άστατος. Το καλοκαίρι έφτασε και κάνουμε αρχή με την προβολή μιας ενδιαφέρουσας ταινίας», ανέφερε ο Διαμαντής Σταγγίδης, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών (Σ.Φ.Γ.Τ.) Καβάλας.

Στην παρουσίαση του προγράμματος παραβρέθηκαν και άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου και της Κινηματογραφικής Λέσχης του, τα οποία υποσχέθηκαν στο κοινό των προβολών, ότι θα περάσουν ένα ακόμα καλοκαίρι «παρέα» με επιλεγμένες ταινίες από τον ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο. Το χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι η πολυπολιτισμικότητα. Εκτός από τις ξένες ταινίες, θα γίνει αφιέρωμα και στον ελληνικό κινηματογράφο 11-15 Σεπτεμβρίου 2023.

Ωστόσο, οι επιλογές κάθε έτος περιορίζονται, αφού οι εταιρείες διανομής προσφέρουν ταινίες με ειδικές λίστες, για χαμηλό κόστος και οι περισσότερες χρειάζονται το μηχάνημα προβολής καινούργιας τεχνολογίας (DCP). Οι προβολές στον κινηματογράφο «Ζέφυρο» γίνονται με το μηχάνημα παλιότερης τεχνολογίας, το οποίο νοίκιαζε και τελικά αγόρασε ο Σ.Φ.Γ.Τ. Η ενοικίαση του μηχανήματος καινούργιας τεχνολογίας κοστίζει και ακόμα περισσότερο η αγορά του. Έτσι, οι Κινηματογραφικές Λέσχης στην Ελλάδα, που χρησιμοποιούν την παλιά τεχνολογία, θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα σε μερικά έτη, αφού οι εταιρείες διανομής θα σταματήσουν να διανέμουν ταινίες που προβάλλονται με την τεχνολογία αυτή.

Το φετινό πρόγραμμα συνδιαμορφώθηκε με τους φίλους της Κινηματογραφικής Λέσχης και του «Ζέφυρου», που κατέθεσαν τις ιδέες τους για την επιλογή των ταινιών. Αρκετές από αυτές τις ιδέες υιοθετήθηκαν από τους υπεύθυνους του προγράμματος. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους του «Ζέφυρου» για την συμμετοχή τους. Πήραμε πολύ καλές ιδέες. Τους θέλουμε κοντά μας και πιο ενεργούς στην προσπάθεια της Κινηματογραφικής Λέσχης και του Συνδέσμου», είπε μέλος της Λέσχης. Οι προβολές θα γίνονται καθημερινά, πλην της Δευτέρας, με ώρα έναρξης 9:30 το βράδυ, ενώ από την 1η Αυγούστου, οι προβολές θα αρχίζουν μισή ώρα νωρίτερα (9 το βράδυ).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ