-Είπε ο Νίκος Καραμπετάκης, στην δήλωση που έκανε μετά από την λήξη του αγώνα με τον «Αιγέα» στο Πλωμάρι Μυτιλήνης, για την διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας, ότι μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν φάνηκε η διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες, όσον αφορά τις κατηγορίες που ανήκουν. Ο Α.Ο.Κ. στην Super League 2 και ο «Αιγέας» στην Γ΄ εθνική κατηγορία.

-Μερικοί, φίλαθλοι και εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης, έχουν την εντύπωση πως η κατηγορία χαρακτηρίζει την δυναμικότητα των ομάδων. Στην περίπτωση του Α.Ο.Κ., παραβλέπουν ότι πρόκειται για μία ομάδα που την προηγούμενη δεκαετία βρισκόταν, με μία σύντομη παρένθεση, στην Γ΄ εθνική κατηγορία. Η «παρένθεση» ήταν την περίοδο 2021-2022, που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Super League 2. Τότε, μπήκε στο πρωτάθλημα πολύ καθυστερημένα και υποχρεώθηκε να αγωνιστεί στις επτά (εάν δεν κάνουμε λάθος) αγωνιστικές ημέρες με νεαρούς αθλητές από άλλα αθλήματα, για να μη μηδενιστεί και αποβληθεί από την κατηγορία! Στην εμβόλιμη μεταγραφική περίοδο βρήκε επαγγελματία προπονητή και επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Και έφτασε στην τελευταία αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος, να διεκδικεί την παραμονή στην Super League 2! Επίσης, στις δύο περιόδους (2019-2020 και 2020-2021) στην Football League, ουσιαστικά βρέθηκε στην τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία, γιατί ο Λευτέρης Αυγενάκης «φύτεψε» μεταξύ της Super League και της Football League, την σημερινή Super League 2!

-Δηλαδή, έπειτα από μία δεκαετία, ο Α.Ο.Κ. επέστρεψε σε μία επαγγελματική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αντιλαμβάνεστε πως είναι πολύ δύσκολο και συγχρόνως παράλογο μέσα σε ένα καλοκαίρι, να «χτίσει» μία ομάδα επιπέδου Super League 2 και το κυριότερο, κατά την άποψη μας, την νοοτροπία ενός Οργανισμού που βρίσκεται αρκετά έτη στο υψηλό επαγγελματικό επίπεδο. Στις πρώτες φάσεις της διοργάνωσης του κυπέλλου Ελλάδας σχολιάστηκαν ορισμένα αποτελέσματα με πολύ υψηλά σκορ, μεταξύ σωματείων που λειτουργούν πλήρως επαγγελματικά (Κηφισιά, Π.Α.Σ. Γιάννινα) και καθαρά ερασιτεχνικών σωματείων. Ενώ ο Α.Ο.Κ., δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει την Δόξα Βώλακα και τον Αιγέα Πλωμαρίου. Να είστε σίγουροι, πως αν τα παιχνίδια αυτά διεξαγόντουσαν τον Ιανουάριο του 2025, ο Α.Ο.Κ. θα νικούσε άνετα και θα προκρινόταν χωρίς άγχος στον επόμενο γύρο. Αλλά κι αν διεξαγόντουσαν την ίδια χρονική περίοδο και ο Α.Ο.Κ. είχε μία, τουλάχιστον, περίοδο ως ομάδα στην Super League 2 «στην πλάτη», δεν αποκλείεται να προκρινόταν με μεγάλα σκορ.

-Θέλουμε να πούμε, ότι στην παρούσα φάση πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ο Α.Ο.Κ. επιχειρεί μία «επανεκκίνηση» ως ομάδα και ως Οργανισμός. Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και το περιβάλλον γύρω από την ομάδα. Υπάρχει μία νέα διοίκηση, ενώ πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια για την «επανασυσπείρωση» των φιλάθλων. Ο χρόνος δεν είναι άπλετος, οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις άρχισαν και όλα τα παιχνίδια είναι απαιτητικά. Ο προπονητής, οι συνεργάτες του και οι ποδοσφαιριστές κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν. Δουλεύουν καθημερινά για να βελτιωθούν και συγχρόνως να φέρουν το καλύτερο αγωνιστικό αποτέλεσμα. Μερίδα των φιλάθλων θέλει κάτι περισσότερο. Εάν προσφέρουν την στήριξη τους στην δύσκολη αρχή, η ομάδα θα τους αποζημιώσει στην συνέχεια.

-Επαναλαμβάνουμε, το εγχείρημα της τρέχουσας περιόδου δεν είναι εύκολο. Ο Α.Ο.Κ. καλείται να «διαγράψει» την νοοτροπία της Γ΄ εθνικής κατηγορίας και να γίνει ένας επαγγελματικός Οργανισμός. Αν καταφέρει να σταθεροποιηθεί στο επαγγελματικό επίπεδο, θα συζητήσουμε επί νέας βάσης για το επόμενο βήμα. Θεωρούμε την πρόκριση που επιτεύχθηκε στο Πλωμάρι, δείγμα ότι ο Α.Ο.Κ. θέλει να αλλάξει επίπεδο. Οι ποδοσφαιριστές «κυνήγησαν» την νίκη έως το τελευταίο λεπτό και ανταμείφθηκαν με το δεύτερο τέρμα. Είναι (όλοι) άξιοι συγχαρητηρίων! Εκτός από την κριτική, όταν χρειάζεται, δικαιούνται και τον έπαινο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ