-Είναι βιαστικός ο καθηγητής, Νάσος Μητρόπουλος, που δήλωσε δικαιωμένος για την ένταξη των πανεπιστημιακών τμημάτων της Καβάλας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.). Πριν να αρχίσει η πρώτη ακαδημαϊκή περίοδος, με το νέο διοικητικό καθεστώς, πριν να «περπατήσει» το εγχείρημα της κεντρικής διοίκησης, να αποσπάσει τα τμήματα αυτά από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), ο καθηγητής δήλωσε ότι δικαιώθηκε! Αισθάνεται δικαιωμένος, γιατί ο αριθμός των εισακτέων στα τμήματα της Καβάλας, είναι αυξημένος κατά 2 θέσεις σε σύγκριση με τις προηγούμενες ακαδημαϊκές περιόδους! Συγκεκριμένα, την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025, θα εισαχθούν στα 5 τμήματα της Καβάλας 942 φοιτητές, ενώ τις ακαδημαϊκές περιόδους 2023-2024 και 2022-2023 ο αριθμός των εισακτέων ήταν 940. Αναλυτικά, οι θεωρητικά εισακτέοι ανά τμήμα ήταν: 150 στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, 250 στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, 240 στο Τμήμα Πληροφορικής, 100 στο Τμήμα Φυσικής, 200 στο Τμήμα Χημείας. Βεβαίως, πρέπει να διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις και προηγουμένως να συμπληρωθούν τα μηχανογραφικά δελτία από τους υποψήφιους, για να δούμε το ενδιαφέρον που υπάρχει για τα πανεπιστημιακά τμήματα της Καβάλας. Εννοείται, επίσης, πως τον Σεπτέμβριο θα φανεί πόσοι νέοι φοιτητές θα εγγραφούν στην ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025. Ας κάνει, επομένως, υπομονή ο καθηγητής, Νάσος Μητρόπουλος, για να μάθουμε πόσοι και πόσες, τελικά, θα φοιτήσουν στα τμήματα της Καβάλας που εντάχθηκαν στο Δ.Π.Θ.

-Είναι αστείο, πραγματικά, ο Νάσος Μητρόπουλος να δηλώνει δικαιωμένος για τους 2 επιπλέον εισακτέους την ακαδημαϊκή περίοδο 2024-2025, όταν το καλοκαίρι του 2010, ήταν ικανοποιημένος που θα έρθουν 1.500 νέοι σπουδαστές στην Καβάλα! Τότε, ως πρόεδρος του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.), είχε κάνει την εξής δήλωση: «Παρά την οικονομική κρίση ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε, φέτος, χίλιους με χίλιους πεντακόσιους νέους φοιτητές, αριθμός ιδιαίτερα ικανοποιητικός, αν αναλογιστούμε ότι πέρσι από τους χίλιους επιτυχόντες, ήρθαν για να σπουδάσουν στην Καβάλα και στο Τ.Ε.Ι. μόνο εξακόσιοι»!. Να σημειώσουμε ότι, εκείνη την περίοδο ο αριθμός των εισακτέων στις σχολές και τα τμήματα του Τ.Ε.Ι. Καβάλας ήταν 2.885, ενώ την ακαδημαϊκή περίοδο 2017-2018, ο αριθμός των εισακτέων ήταν 2.000! Η ακαδημαϊκή περίοδος 2018-2019, ήταν η τελευταία που εισήχθησαν σπουδαστές στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 έπαψε να υφίσταται το Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και εισήχθησαν οι πρώτοι φοιτητές στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας στον κόμβο της Καβάλας.

-Χονδρικά, δηλαδή, μέσα σε μία 15ετία περίπου, ο αριθμός των εισακτέων σπουδαστών και φοιτητών στα τμήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Καβάλα μειώθηκε κατακόρυφα από τους 3.000, σε λιγότερους από 1.000! Και ο Νάσος Μητρόπουλος, άλλοτε πρόεδρος του κραταιού Τ.Ε.Ι., αισθάνεται δικαιωμένος για την ένταξη της Καβάλας στο Δ.Π.Θ.!

-Όσον αφορά το χρηματικό ποσό των 5,8 εκατομμυρίων ευρώ, που θα διαθέσει το Υπουργείο παιδείας για την ανάπτυξη των πανεπιστημιακών κόμβων της Καβάλας και της Δράμας, συνιστούμε, επίσης, στον καθηγητή, Νάσο Μητρόπουλο, να κάνει υπομονή. Ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιες παρεμβάσεις θα χρηματοδοτηθούν από το ποσό αυτό. Και αν θα γίνουν οι παρεμβάσεις αυτές. Θυμάται καλά, ο φίλτατος καθηγητής, ότι εκείνος «αποκάλυψε» πως τα 2,6 εκατομμύρια ευρώ που προορίζονταν για την ανακαίνιση των φοιτητικών εστιών στον πανεπιστημιακό κόμβο του ΔΙ.ΠΑ.Ε. στην Καβάλα διοχετεύτηκαν αλλού. «Ένας από τους λόγους που ενδιαφερόμαστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία μετακίνησης της Καβάλας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, είναι ότι βλέπουμε μία διαδικασία, πως ότι προορίζεται για την Καβάλα πάει κάπου αλλού», είχε σχολιάσει τότε, σε συνέντευξη που έδωσε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ