Ορισμένα πράγματα δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε και λυπόμαστε πολύ με την συμπεριφορά ορισμένων συμπολιτών μας. Πριν από δυο μέρες, ξανθιώτης εκπαιδευτικός, μας έστειλε μια επιστολή, στην οποία δήλωνε ότι κατά καιρούς στο παρελθόν τον απογοήτευε η Καβάλα, όταν την επισκέπτονταν, ενώ σε πρόσφατη επίσκεψή του, βρήκε ότι άλλαξε πολύ προς το καλύτερο, σε σημείο που έδειξε ενθουσιασμένος. Σπεύσαμε να δημοσιεύσουμε την επιστολή αυτή, περιχαρείς, αφού έστω κι ένας επισκέπτης της Καβάλας, την βρήκε όμορφη και σύγχρονη, έτσι όπως ταιριάζει στον τουριστικό της χαρακτήρα.

Άλλωστε, πολύ μεγαλύτερη σημασία έχει, πως βλέπουν την Καβάλα οι επισκέπτες της κι όχι εμείς που ζούμε την καθημερινότητά της. Άλλωστε, το ότι είναι όμορφη η πόλη μας, εμείς το ξεχνάμε, αφού μας μένουν τα επί μέρους προβλήματά της, και οι ασχήμιες της που μας απασχολούν συνεχώς και βεβαίως γκρινιάζουμε και καλά κάνουμε. Δυστυχώς, ορισμένοι συμπολίτες μας, έσπευσαν κάτω από την ανάρτηση αυτή, να σχολιάσουν αρνητικά την Καβάλα, θέλοντας να αποδώσουν ακόμη και παράνοια στον επισκέπτη μας που είδε αυτή τη φορά μια όμορφη εικόνα. «Μιλάει για άλλη Καβάλα»; «Τι λέει (ο χαζός)»; Σα να του λένε: «Στραβός είσαι και βλέπεις τις ομορφιές της πόλης μας και δεν βλέπεις τις ατέλειές της»;;;

Εμείς απαντάμε: «Μην αγαπάτε τόσο πολύ την Καβάλα μας… Θα πάθετε τίποτα»!!! Και τους ρωτάμε: Υπάρχει καμιά πόλη, κανένας τόπος στον κόσμο, που να μπορείς να πεις ότι σε όλα της είναι εντάξει και δεν χρειάζεται τίποτα να διορθώσουμε, να προσθέσουμε, να ομορφύνουμε;;; Αν ρωτήσετε ιδιαιτέρως τους κατοίκους του τόπου αυτού, σίγουρα κάτι θα πουν ότι χρειάζεται παραπάνω. Αν όλα ήταν τέλεια, δεν θα χρειαζόταν οι τοπικές αρχές να κάνουν τίποτα. Θα άραζαν! Υπάρχουν όμως, δυστυχώς, κάποιοι συμπολίτες μας, που θεωρούν καθήκον τους, να αντιπολιτεύονται την Δήμαρχο, ακόμη και κατηγορώντας την ίδια μας την πόλη για την οποία, υποτίθεται πως νοιάζονται.

Υπάρχουν και οι καθ’ έξιν γκρινιάρηδες, που τίποτα δεν τους αρέσει, ότι κι αν κάνει κανείς. Θα βρουν να εκφράσουν την άρνησή τους, να ρίξουν το φαρμάκι τους. Εμείς, πάντα ήμασταν οι πιο γκρινιάρηδες απ’ όλους, αφού ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ κι όχι αποσπασματικά, ζητούμε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα με συγκεκριμένο σχολιασμό και προτάσεις. Μόνο που όλα αυτά γίνονται ΕΝΤΟΣ των τειχών. Δεν δυσφημούμε την πόλη μας, λέγοντας ότι κατάντησαν την Καβάλα πανάσχημη, επειδή τοποθέτησαν κολονάκια στους δρόμους, ή επειδή η πόλη πάσχει από οδοποιία, ή επειδή σε κάποια σημεία πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις… Ζητούμε παρεμβάσεις για να γίνει η Καβάλα πιο όμορφη, για να αναδειχθούν οι ομορφιές της, για να ανέβει στην εκτίμηση των κατοίκων της και των επισκεπτών της. Αναρωτιόμαστε, τι θα απαντήσουν όλοι αυτοί σε κάποιον γνωστό τους, που θα τους ζητήσει τη γνώμη τους να έρθουν για διακοπές στην Καβάλα;;; Θα τους αποτρέψουν;;;

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η Καβάλα είναι μια πανέμορφη πόλη, που όμως δεν τη σεβόμαστε και δεν την αναδεικνύουμε καθημερινά. Το μέγα πρόβλημά της είναι η ανεξέλεκτη άναρχη στάθμευση, απόρρεια νοοτροπίας και παντελούς έλλειψης αυστηρής αστυνόμευσης. Πώς να την αγαπάμε, άμα δεν έχεις πεζοδρόμια να την περπατήσεις, ακόμα και άνετους δρόμους να την περάσεις; Πρόσφατα φιλοξενούσα ξένους φίλους και ντράπηκα που κόντεψε ένας να χτυπηθεί από αμάξι στις Καμάρες στο Λιοντάρι, διότι παρκαρισμένο βαν στη γωνία έκρυβε την ορατότητα στη διάβαση! Πήγε ο άνθρωπος να περάσει νόμιμα από τη διάβαση και θα τον χάναμε! Φτιάξτε πάρκινγκ, αγαπητοί του Δήμου, διατάξτε και τη Δημοτική Αστυνομία να περιπολεί καθημερινά και τότε η φυσική ομορφιά θα λάμψει πραγματικά!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ