-Δεν καταλαβαίνω γιατί απορεί (και εξίσταται) ο Λουντοβίκ, που το ελληνικό Δημόσιο προσέφυγε στο Εφετείο και μετά στον Άρειο Πάγο, για να διεκδικήσει το παλιό Σανατόριο από την Ιατρική Εταιρεία Καβάλας. Όταν άδειασε το κτήριο του παλιού Σανατορίου, είπε, το ελληνικό Δημόσιο θυμήθηκε να διεκδικήσει την κυριότητα του ακινήτου, που βρίσκεται σε έκταση 10 στρεμμάτων με μοναδική θέα προς την πόλη και τον κόλπο της Καβάλας, καταθέτοντας αγωγή εναντίον της Ιατρικής Εταιρείας. Αν και απορρίφθηκε η αγωγή από το Πρωτοδικείο, προσέφυγε στον β΄ βαθμό της Δικαιοσύνης (Εφετείο), αλλά και πάλι απέτυχε! Έτσι, προσέφυγε στο ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, τον Άρειο Πάγο, για να ανατρέψει τις προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις. «Αν θα χάσει και την δίκη στον Άρειο Πάγο, τι άλλο θα κάνει;», αναρωτήθηκε ο Λουντοβίκ. Θα συνεχίσει, καρντάσι μου, στο ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και στον οικουμενικό πατριάρχη!

-Εδώ φαίνεται, καρντάσια, πόσο μεθοδικό είναι το ελληνικό Δημόσιο στην διεκδίκησή του, για ένα ακίνητο που δεν έχει έγγραφα παραχώρησης στην Ιατρική Εταιρεία Καβάλας, γιατί αυτά καταστράφηκαν στην βουλγαρική κατοχή της Καβάλας! Δηλαδή, το ελληνικό δημόσιο, χωρίς να μπορεί να αποδείξει ότι παραχώρησε την χρήση του ακινήτου, έφτασε μέχρι τον Άρειο Πάγο.

-Ενώ, ο Δήμος Καβάλας, που έχει αποδεικτικό στοιχείο την εγγραφή στο Κτηματολόγιο, κάνει «παζάρι» με την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, για να νοικιάσει την ακτή «Καλαμίτσα»! Μάλιστα, η ΕΤ.Α.Δ. δεν είναι ικανοποιημένη με το ετήσιο μίσθωμα των 50.000 ευρώ και ζητάει να αυξηθεί!

-Αντί, λοιπόν, ο Δήμος Καβάλας να προσφύγει στο Εφετείο, για να ακυρώσει την πρωτόδικη απόφαση, παρουσιάζοντας νέο στοιχείο την εγγραφή της ακτής στο Κτηματολόγιο υπέρ του, διαπραγματεύεται το μίσθωμα! Μπορείς Θίοντορ να φτάσεις μέχρι τον Άρειο Πάγο για την «Καλαμίτσα»;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ