Απομακρύνει ο Δήμος Καβάλας πολλά εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα-θύματα της οικονομικής κρίσης!

0

Δεν είναι λίγα τα αυτοκίνητα τα οποία εγκαταλείπονται στους δρόμους, αφού οι ιδιοκτήτες τους, λόγω της; Οικονομικής κρίσης, αδυνατούν να τα συντηρήσουν. Έτσι, οι περισσότεροι καταθέτουν τις πινακίδες τους και τα αφήνουν κάπου κοντά στο σπίτι τους, όσοι απ’ αυτούς δεν διαθέτουν επαρκή ιδιωτικό χώρο για να τα φυλάξουν. Ο νόμος, λέει, ότι αφού δεν έχουν πινακίδες δεν μπορούν να τα έχουν στους δρόμους, αλλά μόνο σε ιδιωτικούς χώρους.

Αυτά τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα, ο Δήμος Καβάλας, όπως και κάθε άλλος Δήμος, έχει την υποχρέωση να τα απομακρύνει. Για ένα χρονικό διάστημα, κολλιούνται ενημερωτικά αυτοκόλλητα, προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους, να τα απομακρύνουν. Αν περάσει το διάστημα αυτό, τότε ο Δήμος τα παίρνει με γερανοφόρο όχημα και τα στέλνει για ανακύκλωση. Υπάρχουν, πράγματι κάποιοι συμπολίτες μας, οι οποίοι θέλουν να απαλλαγούν από τα παλιά τους αυτοκίνητα, αλλά δεν έχουν τρόπο. Η διαδικασία αυτή, τους βολεύει και αφήνουν τον Δήμο να σηκώσει αυτά τα αυτοκίνητα, δεδομένου ότι τα περισσότερα γίνονται εστίες βρωμιάς.

Υπάρχουν όμως κι εκείνοι, που το αυτοκίνητό τους δεν είναι για πέταμα, αλλά δυσκολεύονται να το συντηρήσουν, ίσως γιατί ξαφνικά βρέθηκαν στην ανεργία, είτε γιατί έκλεισαν την επιχείρηση που είχαν. Δεν θέλουν το αυτοκίνητό τους να πεταχτεί, αφού είναι ακόμη αξιοποιήσιμο, αλλά δεν έχουν κι άλλη λύση. Δεν διαθέτουν ιδιωτικό χώρο να το βάλουν, αλλά και δεν μπορούν να το πουλήσουν, γιατί … ποιος αγοράζει σήμερα αυτοκίνητο. Ο Δήμος Καβάλας, ήδη έκανε την διαδικασία αυτή και έχει απομακρύνει αρκετά εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ