Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης δεν διεκδίκησε σθεναρά την νίκη στο παιχνίδι της διοργάνωσης του κυπέλλου Ελλάδας, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 και ηττήθηκε από τον ανώτερο Μίλωνα, στην Αθήνα, με σκορ 88-67. Η ομάδα της Ελευθερούπολης αγωνίστηκε, πάλι, χωρίς τον Σωκράτη Ναούμη, ο οποίος ζήτησε να αποχωρήσει. Η διοίκηση του συλλόγου αναζητεί καλαθοσφαιριστή, ενόψει των ερχόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων στο πρωτάθλημα της Elite League.

Ο Γ.Σ.Ε. έμεινε από την 1η περίοδο του παιχνιδιού με τον Μίλωνα αρκετά πίσω στο σκορ (25-10) και περιορίστηκε στην προσπάθεια να μειώσει την τελική έκταση της ήττας, κάτι που δεν κατάφερε. Ο Tyre Gathright σκόραρε 13 πόντους, με ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων, ενώ αγωνίστηκαν και οι: Allen 4 πόντοι, Μπόζης 7(1 τρ.), Καμπουρίδης 7(1 τρ.), Ιατρίδης 10(2 τρ.), Λογοθέτης 7, Μαστόρος 7(1 τρ.), Οκεκουόγεν 5, Τσέλλος 7(1 τρ.).

Ο Μίλων πήρε την πρόκριση στο final 4 του UNICEF trophy, μαζί με τον Πανιώνιο, που νίκησε τον Παπάγου (88-83), την Δόξα Λευκάδας, που επικράτησε του Αμύντα (84-76 εκτός έδρας) και την Μεγαρίδα, που έκαμψε την αντίσταση της Μυκόνου (72-70 στην Μύκονο). Εάν δεν κάνουμε λάθος, η ομάδα που θα κατακτήσει το UNICEF trophy, θα συμμετάσχει στο final 8 του κυπέλλου Ελλάδας, απέναντι στις ομάδες της Basket League, που θα βρίσκονται στις θέσεις 1 έως 7 του πρωταθλήματος. Από το τουρνουά αυτό, θα αναδειχτεί η κυπελλούχος ομάδα της Ελλάδας.

Επίσης, στο πρωτάθλημα ανδρών της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, η ομάδα νέων της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας νίκησε στο κλειστό γυμναστήριο των Ποταμουδίων, ως φιλοξενούμενη, τον Αστέρα Καβάλας με σκορ 74-65 και έμεινε αήττητη (7 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια) στην 1η θέση της βαθμολογίας του 1ου ομίλου. Ο «Αστέρας» βρέθηκε στην 2η θέση, με ρεκόρ 6 νίκες και μία ήττα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ