Η κατάσταση των δρόμων μέσα στην πόλη της Καβάλας είναι αποκαρδιωτική. Η δημοτική αρχή αντιλήφθηκε την επιτακτική ανάγκη για παρέμβαση και άρχισε τις πρώτες από μία σειρά ασφαλτοστρώσεων στους δρόμους με τη χειρότερη εικόνα. Η αρχή έγινε, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, με την οδό Αρτέμιδος, ενώ προσεχώς θα γίνουν παρεμβάσεις στις οδούς: Περικλέους, Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, Τριπόλεως, 7ης Μεραρχίας και Αγίου Τρύφωνος από υπάρχουσες εργολαβίες, ενώ έτοιμοι είναι και οι διαγωνισμοί του τρέχοντος έτους.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται, ακόμα, τα εξής: «Οι καθυστερήσεις οφείλονται σε προβλήματα με κάποιους από τους προηγούμενους διαγωνισμούς, λόγω των περίπλοκων διαδικασιών, των ενστάσεων των διαγωνιζομένων, της έκπτωσης ενός αναδόχου και λόγω της αλλαγής του νόμου περί μελετών και προμηθειών του δημοσίου, που διαφοροποίησε όλες τις διαδικασίες στα μισά της προηγούμενης χρονιάς.

Έτσι, ενώ στη δημοτική ενότητα Φιλίππων το έργο των ασφαλτοστρώσεων εκτελέστηκε κανονικά και στην ώρα του (σε κάθε κοινότητα αποκαταστάθηκε τουλάχιστον ένας δρόμος), για τους παραπάνω λόγους δεν στάθηκε δυνατόν να γίνει το ίδιο και για την πόλη της Καβάλας.

Σε κάθε περίπτωση, τις επόμενες εβδομάδες θα αποκατασταθούν σημαντικά τμήματα των οδικών αρτηριών της πόλης, αλλάζοντας την εικόνα της και κάνοντας ασφαλέστερες τις συνθήκες οδήγησης. Παράλληλα, οι βλάβες που προέκυψαν στο οδόστρωμα από τη σφοδρή χιονόπτωση και τις χαμηλές θερμοκρασίες του Ιανουαρίου, ιεραρχούνται και σταδιακά επιδιορθώνονται. Ζητούμε συγγνώμη από τους δημότες για την ταλαιπωρία, όμως ακόμα ένα πρόβλημα ετών οδεύει στην επίλυσή του».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ