-Όταν συζητάμε για την πόλη της Καβάλας, αρκετοί αναπολούν την εποχή του αείμνηστου δημάρχου, Λευτέρη Αθανασιάδη, ο οποίος άφησε μία σημαντική «παρακαταθήκη» στους «διαδόχους» του. Αυτά που έκανε ο Λευτέρης Αθανασιάδης στην πόλη της Καβάλας, τα έκανε με την αμέριστη οικονομική βοήθεια των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

-Αναρωτιέμαι, καρντάσια, πόσα θα είχε πετύχει ο Λευτέρης Αθανασιάδης σήμερα, που η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο «φτωχός συγγενής» και οι Δήμοι, οι περισσότεροι τουλάχιστον, είναι οριακά βιώσιμοι Οργανισμοί. Για έργα δεν γίνεται λόγος. Πέρα από μικροπαρεμβάσεις, αν δεν βρούνε χρηματοδότηση από εθνικούς, ή ευρωπαϊκούς πόρους, επικρατεί ένδεια!

-Στην γειτονική πόλη της Δράμας ευτύχησαν να έχουν έναν πραγματικό πατριώτη. Έναν άνθρωπο, πρωτίστως και μετά πετυχημένο επιχειρηματία, ο οποίος έκανε τρόπο ζωής την προσφορά στον τόπο του. Ο άνθρωπος αυτός, ονόματι Κώστας Αποστολίδης, απεβίωσε, αλλά η προσφορά του θα μείνει ανεξίτηλη στην Δράμα και «φωτεινός φάρος» για τους επόμενους ευεργέτες. Ευεργέτης! Σπάνιο είδος στην Ελλάδα σήμερα! Ο εκλιπών Κώστας Αποστολίδης ανήκει στο σπάνιο αυτό είδος.

-Το μεγάλο του όραμα ήταν η αναμόρφωση του κέντρου της πόλης της Δράμας. Η εταιρεία του, Raycap, χρηματοδότησε την μελέτη του έργου με 480.000 ευρώ! Και την ανέθεσε στο αρχιτεκτονικό γραφείο, που ανέλαβε την ανάπλαση του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού στην Αθήνα! Επίσης, χρηματοδότησε με 120.000 ευρώ τις μελέτες για τις γέφυρες των χειμάρρων Αρκαδικού και Καλλιφύτου. Ο κατάλογος των δωρεών είναι μακρύς. Μεταξύ αυτών και η δωρεά για την μελέτη του κολυμβητηρίου της Δράμας. Το παλιό κατεδαφίστηκε και κατασκευάζεται καινούργιο στην θέση του.

-Μακάρι να είχε η Καβάλα έναν ευεργέτη σαν τον αείμνηστο Κώστα Αποστολίδη, για να σώσει το ανοιχτό κολυμβητήριο, που θέλει να δώσει ο Θίοντορ στον Οργανισμό Λιμένα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ