Μάκης Παπαδόπουλος

Ο συνδυασμός «Ο Τόπος της Ζωής μας» του Δήμου Καβάλας, με επικεφαλής τον Χρυσόστομο (Μάκη) Παπαδόπουλο, εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας, αποκάλυψε την πρωτοφανή μεθόδευση της δημάρχου Καβάλας, σε βάρος έντεκα πρώην εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας. Οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας, είχαν προσληφθεί το 2015 μέσω Α.Σ.Ε.Π. (και όχι μέσω των γνωστών ρουσφετιών της διοίκησης) για εποχική απασχόληση. Με βάση τις επισημάνσεις της από 30.11.2016 γνωμοδότησης της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου (η οποία ζητήθηκε από την ίδια τη δήμαρχο οκτώ μήνες μετά την προσφυγή των πρώην υπαλλήλων!), η δημοτική αρχή, ενώ ήταν υποχρεωμένη να παρατείνει τις συμβάσεις τους μέχρι το τέλος του 2015, δεν το έπραξε, με αποτέλεσμα εκείνοι να κινηθούν δικαστικά εναντίον του Δήμου ζητώντας αποζημιώσεις που φτάνουν, συνολικά, τις 200.000 ευρώ.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι η εν λόγω γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας δικαιώνει τους συμπολίτες μας και αποδέχεται ως λύση τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Ενώ, όμως, η δήμαρχος είχε συμφωνήσει να έλθει σε συμβιβασμό μαζί τους, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «τους νοιάζεται και είναι μαζί τους» (μια και παραιτούνταν από ένα μεγάλο μέρος των απαιτήσεών τους), στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εισηγήθηκε την απόρριψη κάθε συμβιβαστικής λύσης, ΕΞΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΣΑΝ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ(!), ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΤΑΝ ΚΙΟΛΑΣ!
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ, ΜΑΛΙΣΤΑ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στις μεθοδεύσεις της, βάζοντας το θέμα σε ψηφοφορία, ΕΝΩ Η ΙΔΙΑ ΒΡΗΚΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ «ΤΟ ΕΣΚΑΣΕ» από τη συνεδρίαση, αρνούμενη τις ευθύνες της και αφήνοντας ένα τόσο σοβαρό θέμα κυριολεκτικά στην τύχη του…
Η υπόθεση αυτή δεν τελειώνει εδώ. Η Νομική Υπηρεσία έχει «ομολογήσει» τις ευθύνες του Δήμου, ο οποίος σύρεται στα δικαστήρια, με κίνδυνο να πληρώσει αποζημιώσεις ύψους 200.000 ευρώ για εργασία που, δυστυχώς, δεν έχει παρασχεθεί, με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής…».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ