-Διαβάζοντας την «λίστα» με τα 31 έργα και παρεμβάσεις που θα γίνουν, ή άρχισαν να γίνονται, στον «οικιστικό πνεύμονα» της ανατολικής πλευράς της Καβάλας, το Περιγιάλι, μπήκαμε στον πειρασμό να συγκρίνουμε την σημερινή δημοτική Αρχή, με την περίοδο που διοίκησε τον Δήμο Καβάλας ο Κωστής Σιμιτσής. Η φιλοσοφία είναι η ίδια ακριβώς! Συνεχής αναζήτηση χρηματοδοτήσεων από την κεντρική διοίκηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση για απίθανες δράσεις! Η δημοτική Αρχή καταθέτει προτάσεις κι αν αυτές εγκριθούν, το «άρμεγμα» συνεχίζεται κανονικά!

-Μέσα στην Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Σ.Β.Α.Α.) του Περιγιαλίου, θα βρείτε και ορισμένες περίεργες παρεμβάσεις, όπως: η δημιουργία συμπεριληπτικής παιδικής χαράς και βελτίωση προσβασιμότητας πέριξ αυτής (400.000 ευρώ), η κατάρτιση νέων και ανέργων σε θέματα πολιτιστικής βιομηχανίας: συγγραφής, θεατρολογίας και σκηνογραφίας (128.000 ευρώ), δράσεις ενίσχυσης κλιματικής ουδετερότητας (440.00 ευρώ), η υλοποίηση προγραμμάτων εκπαιδευτικής ρομποτικής (48.000 ευρώ), δράσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα πολιτικής προστασίας μέσω καινοτόμων εργαλείων σχεδιασμού και εκπαίδευσης (165.000 ευρώ), δράσεις ενίσχυσης εξωστρέφειας των επιχειρήσεων (100.000 ευρώ), αποτύπωση και βελτιστοποίηση της ανθρώπινης θερμικής αίσθησης σε αστικό περιβάλλον (135.000 ευρώ) κ.ά. Οι «κουτόφραγκοι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης πληρώνουν! Για να κομπάζουν οι δημοτικοί άρχοντες για το (δήθεν) έργο τους στο Περιγιάλι. Είναι δυνατό για μία παιδική χαρά να δαπανηθούν 400.000 ευρώ; Με τα χρήματα αυτά, μπορούν να κατασκευαστούν δέκα παιδικές χαρές στον Δήμο Καβάλας!

-Το πιο εξοργιστικό είναι, ότι στην ανάπτυξη του Περιγιαλίου περιλαμβάνεται η δομή φιλοξενίας μεταναστών. Λογίζεται το «γκέτο» ως κομμάτι του «οικιστικού πνεύμονα» στα ανατολικά της Καβάλας! Γι’ αυτό και στην Σ.Β.Α.Α. προβλέφθηκε: χρηματοδότηση για την βελτίωση των πεζοδρομίων και του φωτισμού στην περιοχή της μονάδας φιλοξενίας μεταναστών (135.000 ευρώ) και χρηματοδότηση για την προμήθεια εξοπλισμού, για την αντιμετώπιση των αναγκών της δομής φιλοξενίας και της ευρύτερης περιοχής (450.000 ευρώ). Πόσο εύκολα σκορπάνε τα ξένα χρήματα!

-Κι ενώ το χρήμα «ρέει άφθονο» για τις παραπάνω δράσεις, η δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας δεν βρίσκει 3 εκατομμύρια ευρώ για να «σουλουπώσει» το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» στο Περιγιάλι! «Μετά βίας» βρέθηκαν 170.000 ευρώ, για γίνουν μερικά «μπαλώματα», ενόψει της συμμετοχής της ομάδας ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» στο πρωτάθλημα της Super League 2, ενώ χρειάζεται 1 εκατομμύριο ευρώ για την αντικατάσταση του ταρτάν.

-Στην Σ.Β.Α.Α. υπάρχει μέριμνα για την ενεργειακή αναβάθμιση κλειστού κολυμβητηρίου (1,5 εκατομμύριο ευρώ), για την χρηματοδότηση μελέτης για την ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή (1,1 εκ. ευρώ) και για την κατασκευή Μουσικού Σχολείου. Δεν σκέφτηκαν οι διοικούντες τον Δήμο Καβάλας, ότι το ηλικίας 50 και πλέον ετών δημοτικό στάδιο χρειάζεται συνολικό εκσυγχρονισμό! Ήταν μία μεγάλη ευκαιρία, πραγματικά, η Σ.Β.Α.Α. για να εκσυγχρονιστούν οι δύο μεγαλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Καβάλας, το κολυμβητήριο και το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Βεβαίως, στην λίστα των έργων υπάρχει η μελέτη ενοποίησης αθλητικών εγκαταστάσεων, αναβάθμισης περιβάλλοντα χώρου και δημιουργίας χώρου στάθμευσης (κολυμβητήριο και στάδιο «Ανθή Καραγιάννη»), με το ποσό των 700.000 ευρώ! Μόνο για την μελέτη αυτή και την μελέτη του κλειστού γυμναστηρίου, προβλέπεται χρηματοδότηση 1,8 εκατομμυρίων ευρώ! Ο Θόδωρος Μουριάδης βαδίζει στα «χνάρια» του πολιτικού του μέντορα, Κωστή Σιμιτσή, ο οποίος δεν άφηνε καμία χρηματοδοτική ευκαιρία από τις Βρυξέλες!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ