Η ομάδα καλαθοσφαίρισης του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» ήθελε την νίκη και μάλιστα με διαφορά μεγαλύτερη των οκτώ πόντων απέναντι στην Α.Ε. Σερρών, προκειμένου να εξαντλήσει τις (αμυδρές) ελπίδες για την είσοδο στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας του δυτικού ομίλου και την (πρώτη) συμμετοχή στα πλέι οφ του πρωταθλήματος ανδρών της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.).

Προηγήθηκε και με δέκα πόντους (78-68) στην 4η περίοδο, πήρε την νίκη, αλλά δεν κατάφερε να καλύψει την διαφορά των επτά πόντων με την οποία ηττήθηκε στο παιχνίδι του α΄ γύρου του πρωταθλήματος στις Σέρρες. Οι παίκτες του Α.Ο.Κ. έπαιξαν δυνατά στην άμυνα και στοχευμένα στην επίθεση, απέναντι σε μία νεανική, ταλαντούχα, γρήγορη ομάδα στο «ανοικτό γήπεδο», πλην όμως άπειρη στην διαχείριση πιεστικών καταστάσεων.

Η Α.Ε. Σέρρες προηγήθηκε 32-31 στην λήξη του α΄ ημιχρόνου και 62-59 στο τέλος της 3ης περιόδου του αγώνα. Στην 4η περίοδο άντεξε στην «τελική αντεπίθεση» του Α.Ο.Κ. και ηττήθηκε με τελικό σκορ 86-83. Το «συρρικνωμένο» ρόστερ, οι πολλές χαμένες ελεύθερες βολές (20 εύστοχες στις 41 προσπάθειες) και αρκετά επιθετικά ριμπάουντ της φιλοξενούμενης ομάδας, έπαιξαν σημαντικό ρόλο ώστε ο Α.Ο.Κ. να νικήσει με διαφορά πόντων χαμηλότερη των οκτώ που χρειαζόταν. Επίσης, οι παίκτες του Α.Ο.Κ. είχαν χαμηλά ποσοστά επιτυχίας στο μακρινό σουτ (30%) και γενικά στα σουτ εντός πεδιάς (42,25%).

Είχαν την στήριξη μελών του συνδέσμου «γαλάζιοι αργοναύτες», αλλά όχι κάποιου μέλους του διοικητικού συμβουλίου του Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. Δυστυχώς, σε κανένα από τα παιχνίδια που έδωσε η ομάδα καλαθοσφαίρισης στο κλειστό γυμναστήριο των Ποταμουδίων, δεν παραβρέθηκε ούτε ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Το τμήμα καλαθοσφαίρισης αξίζει το ενδιαφέρον των διοικούντων, για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο τα επόμενα έτη. Η αγωνιστική περίοδος τελειώνει με το παιχνίδι στην Προσοτσάνη, όπου ο Α.Ο.Κ. θέλει να σημειώσει την ένατη νίκη στο πρωτάθλημα και να «σφραγίσει» την 5η θέση στην βαθμολογία.

Η περίοδος 2022-2023 είχε προβλήματα. Ο Α.Ο.Κ. άρχισε με άλλο ρόστερ και με άλλο ρόστερ ολοκληρώνει το πρωτάθλημα. Ο προπονητής, Λάκης Παπαδόπουλος, έκανε το καλύτερο δυνατό στην διαχείριση του έμψυχου δυναμικού, το οποίο χρειάζεται ουσιαστική ενίσχυση. Η προσθήκη των έμπειρων παικτών, Δημήτρη Αθανασιάδη, Βαγγέλη Καρατσομπάνη, Γιώργου Ρότσα, ανέβασε το αγωνιστικό επίπεδο. Κι αν παρέμενε στην ομάδα ο πρώτος, αφού μεταπήδησε στην Αγία Βαρβάρα, ίσως ο Α.Ο.Κ. να πετύχαινε τον στόχο της συμμετοχής στα πλέι οφ.

Στα άλλα παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής ημέρας στον δυτικό όμιλο σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Αγία Βαρβάρα-Ηράκλεια 86-48, Ίκαροι Σερρών-Μακεδόνες Κρηνίδων 113-33, Τιτάνες Δράμας-Προσοτσάνη 60-73. Η αναπτυξιακή ομάδα της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας είχε ρεπό.

Η βαθμολογία του ομίλου είναι η ακόλουθη: Αγία Βαρβάρα 29 βαθμοί (14 νίκες-1 ήττα), Ίκαροι Σερρών 28 (13-2), Νέοι Ε.Κ. Καβάλας 25 (10-5), Α.Ε. Σέρρες 25 (10-5), Καβάλα 23 (8-7), Ηράκλεια 20 (5-10), Προσοτσάνη 18 (4-10), Τιτάνες Δράμας 18 (3-12), Μακεδόνες Κρηνίδων 15 (1-13).

Την τελευταία αγωνιστική ημέρα θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Προσοτσάνη-Καβάλα, Νέοι Ε.Κ. Καβάλας-Τιτάνες Δράμας, Α.Ε. Σέρρες-Αγία Βαρβάρα, Ηράκλεια-Ίκαροι Σερρών.

Ο «Αστέρας» Καβάλας νίκησε στην παράταση τον «Αίαντα» Κομοτηνής, στο κλειστό γυμναστήριο των Ποταμουδίων και κατέκτησε την 1η θέση στην βαθμολογία του ανατολικού ομίλου. Ο Κυριάκος Χαριζάνης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής σκοράροντας 31 πόντους την ημέρα των γενεθλίων του και «κερνώντας» την ομάδα του «Αστέρα» την 1η θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής ημέρας είναι τα εξής: Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Άτλας Κομοτηνής 82-66, Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης-Α.Ε. Κομοτηνής 75-49, Δημοκρίτειο Κομοτηνής-Θύελλα Φερών 64-52, Αστέρας Καβάλας-Αίας Κομοτηνής 76-73 (στην παράταση).

Η βαθμολογία της α΄ φάσης είναι η ακόλουθη: Αστέρας Καβάλας 26 βαθμοί (12 νίκες-2 ήττες), Αίας Κομοτηνής 25 (11-3), Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης 24 (10-4), Εθνικός Αλεξανδρούπολης 21 (7-7), Άτλας Κομοτηνής 19 (5-9), Θύελλα Φερών 18 (4-10), Δημοκρίτειο Κομοτηνής 18 (6-8), Α.Ε. Κομοτηνής 13 (1-13).

Στα πλέι οφ θα παίξουν: ο «Αστέρας» Καβάλας, ο «Άτλας» Κομοτηνής, η «Ολυμπιάδα» Αλεξανδρούπολης και ο «Εθνικός» Αλεξανδρούπολης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ