Κατανοούμε απόλυτα τον προβληματισμό των εμπόρων της Καβάλας, οι οποίοι έχουν πληγεί πολλαπλά κυρίως από την οικονομική κρίση, αλλά και από την έλευση πολλών πολυκαταστημάτων όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αναφερόμαστε στον προβληματισμό τους, για το γεγονός ότι επίκειται στην συνεδρίαση της Μεγάλης Δευτέρας, του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, η χορήγηση αδείας λειτουργίας του σουηδικών συμφερόντων πολυκαταστήματος Η&Μ, θέμα που είχε αποσυρθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ωστόσο, νομίζουμε, ότι η νομοθεσία δεν επιτρέπει να αρνηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο να χορηγήσει τέτοια άδεια στο πολυκατάστημα, όπως άλλωστε έγινε και με άλλα παρόμοια καταστήματα, τα οποία τελικά εγκαταστάθηκαν στην Καβάλα, παρά τις τότε αντιρρήσεις των εμπόρων και του Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο, το Δημοτικό Συμβούλιο, έδειξε τις καλές του προθέσεις, δίνοντας χρόνο στον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας, να εκφράσει, αλλά και να τεκμηριώσει τις όποιες αντιρρήσεις του, κατά την συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας.

Δυστυχώς, η παγκοσμιοποίηση οδηγεί στον αφανισμό των μικρών και των μεσαίων εμπορικών καταστημάτων και την ενίσχυση των πολυκαταστημάτων, πράγμα που συμβαίνει, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σ’ ολόκληρη την Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ