Ρωτήθηκε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδης αν κρίνει απαραίτητη την πρόσληψη ενός ιατροδικαστή με έδρα την Καβάλα, απάντησε ότι είναι μια ειδικότητα που θα λύση πολλά προβλήματα. Πάρα πολλές φορές στο παρελθόν ασχοληθήκαμε με την απαίτηση αυτή της τοπικής κοινωνίας, η οποία δεν εκφράστηκε με την αναγκαία δυναμική που θα περιμέναμε από τον κ. Κροκίδη. Νομίζουμε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσα απλά.

Η πρόσληψη ενός ιατροδικαστή δεν θα λύσει απλώς κάποια προβλήματα. Εάν σήμερα παραστεί μια ανάγκη ιατροδικαστικής εξέτασης, ο νεκρός θα πρέπει να μεταφερθεί στην Κομοτηνή ή στις Σέρρες και αυτή είναι πολύ τακτική διαδικασία. Η μεταφορά του νεκρού τόσο μακριά και η αναμονή των συγγενών του, μέχρι να επιστρέψει για να γίνει η κηδεία είναι θέμα που τους εκνευρίζει και τους θλίβει ακόμη περισσότερο.

Αλλά υπάρχει και το ζήτημα κόστους της μεταφοράς του νεκρού, ανεξάρτητα αν αυτό επιβαρύνει το κράτος ή τους ιδιώτες συγγενείς του. Ο γράφων, ήταν πολύ μικρός ότι είχε γράψει το πρώτο του σχετικό σχόλιο για την αναγκαιότητα διορισμού στην Καβάλα ενός ιατροδικαστή και στη συνέχεια υπήρξαν κι άλλα πολλά παρόμοια. Εμείς, οι δημοσιογράφοι, γράφουμε, όπως έχουμε υποχρέωση και οι εκάστοτε διοικούντες, μας …«γράφουν», χωρίς αυτό να το δικαιούνται!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ