-Η ματαίωση της μελέτης για την κατασκευή του (καινούργιου) κλειστού γηπέδου στο Περιγιάλι δεν είναι θετικό μήνυμα. Ανησυχούμε και για τα υπόλοιπα έργα που αφορούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Καβάλας που έχουν δρομολογηθεί, ή επρόκειτο να γίνουν έως το έτος 2028. Κυρίως για την αντικατάσταση του ταρτάν και τις άλλες παρεμβάσεις στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη».

-Πλέον, αμφιβάλλουμε σοβαρά εάν θα γίνει η αντικατάσταση του παλιού και φθαρμένου ταρτάν, ώστε η Καβάλα να φιλοξενήσει πάλι διοργανώσεις του στίβου και να διοργανώσει την διεθνή συνάντηση (μίτινγκ) «Δαβιτζόγλεια», η οποία κακώς «θάφτηκε». Και φέρουν ευθύνη και τα τοπικά αθλητικά σωματεία.

-Περισσότερο αμφιβάλλουμε για τις μεγάλες παρεμβάσεις, που πρέπει να πραγματοποιηθούν ενόψει της συμμετοχής της ομάδας ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» στο πρωτάθλημα της Super League 2 και σύντομα, ευελπιστούμε και ευχόμαστε, στο πρωτάθλημα της Super League. Αναφερόμαστε στην συντήρηση των πυλώνων φωτισμού του σταδίου και στην αντικατάσταση των λαμπτήρων με καινούργιους που εξοικονομούν ηλεκτρική ενέργεια (led), στην ριζική ανακαίνιση των δημοσιογραφικών θεωρείων, ώστε να γίνουν σύγχρονα και την δημιουργία σουιτών. Επίσης, στην κατασκευή στεγάστρου, από την πλευρά της θάλασσας κατά προτίμηση, όπως συμβαίνει στα γήπεδα (και τα στάδια) όπου διεξάγονται υψηλού επιπέδου διοργανώσεις.

-Αν η συντήρηση των πυλώνων φωτισμού και η αντικατάσταση των λαμπτήρων γίνονται μέσα σε ένα καλοκαίρι, το ίδιο και η ανακαίνιση των δημοσιογραφικών θεωρείων, για την κατασκευή του στεγάστρου χρειάζεται περισσότερος χρόνος. Μπορεί να πει κάποιος, ότι το στέγαστρο κατασκευάζεται κι ενώ διεξάγονται αγώνες για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέπεται η χρήση της νότιας κερκίδας στους θεατές των αγώνων, έως ότου ολοκληρωθεί η κατασκευή του στεγάστρου.

-Ωστόσο, η (έντονη) ανησυχία μας έγκειται στην έλλειψη χρημάτων και την αδυναμία ευρέσεως χρηματοδότησης. Με το «ζόρι» εξασφαλίστηκαν 170.000 ευρώ από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, προκειμένου να γίνουν ορισμένες απαραίτητες βελτιώσεις στα αποδυτήρια και άλλους χώρους του δημοτικού σταδίου. Βρισκόμαστε στον Σεπτέμβριο, αλλά η δημοτική Αρχή δεν ανακοίνωση αν βρήκε χρήματα για την συντήρηση των πυλώνων φωτισμού και την αντικατάσταση των λαμπτήρων τους, ούτε από ποια πηγή θα χρηματοδοτηθεί η μελέτη και το έργο της ανακαίνισης των δημοσιογραφικών θεωρείων. Ακόμα, δεν έγινε γνωστό αν εστάλη στην Αθήνα η μελέτη για την αντικατάσταση του ταρτάν, ώστε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να ανακοινώσει τον προϋπολογισμό του έργου.

-Όταν η ομάδα ποδοσφαίρου του Α.Ο.Κ. υποβιβάστηκε στην Γ΄ εθνική κατηγορία, στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022, η δημοτική Αρχή πίστεψε πως η ομάδα, θα αργήσει να επανέλθει στις επαγγελματικές κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και δεν ασχολήθηκε με το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη». Φτάσαμε στο σημείο, μάλιστα, να γίνεται το παράπονο από τις φιλοξενούμενες ομάδες, ότι δεν υπάρχει ζεστό νερό (για ντους) στα αποδυτήρια τους!

-Τότε έπρεπε η δημοτική Αρχή να «βάλει μπροστά» τις παραπάνω παρεμβάσεις, για να δείξει στους ανθρώπους του Α.Ο.Κ. και τους φιλάθλους, ότι επιθυμεί η ομάδα ποδοσφαίρου να βρίσκεται ψηλά και ετοιμάζει το στάδιο για τον στόχο αυτό. Αντίθετα, αδιαφόρησε και έδειξε πως δεν «καίγεται» αν ο Α.Ο.Κ. καταφέρει να «ξεκολλήσει» από την Γ΄ εθνική κατηγορία. Η άνοδος στην Super League 2, την περίοδο 2023-2024, αναγκάζει την δημοτική Αρχή να ασχοληθεί με την ομάδα και την κατάσταση του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη». Αναρωτιόμαστε τι θα κάνει, όταν ο Α.Ο.Κ. ανέλθει στην Super League!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ