Όσοι παρακολούθησαν, το βράδυ της Κυριακής 19 Νοεμβρίου 2023, το παιχνίδι μεταξύ των ομάδων κάτω των 20 ετών (νεανίδων) του Αθλητικού Ομίλου Αμυγδαλεώνα και του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» (και ήταν πολυάριθμοι) στο κλειστό γυμναστήριο των Ποταμουδίων, είναι τυχεροί. Απόλαυσαν έναν συναρπαστικό και πολύ αμφίρροπο αγώνα μεταξύ δύο ισοδύναμων ομάδων, που κρίθηκε, κυριολεκτικά, στις λεπτομέρειες. Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα του Α.Ο.Κ. με 3-0 σετ, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την μεγάλη μάχη που έγινε και στα τρία σετ. Οι παίκτριες των δύο ομάδων έδωσαν όλες τις δυνάμεις τους, ψυχικές και σωματικές, ανέτρεψαν διαφορές έξι και επτά πόντων και αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Τα δύο πρώτα σετ κρίθηκαν «στην κόψη του ξυραφιού» με το ίδιο σκορ (27-25) και νικητή τον Α.Ο.Κ., ενώ θα μπορούσε να γίνει και το αντίστροφο. Στο 3ο σετ, ο Α.Ο.Κ. πήρε προβάδισμα 21-17 σε κρίσιμο σημείο, ο Αμυγδαλεώνας, όμως, «προσπέρασε» 22-21, αλλά ο Α.Ο.Κ. έκανε νέο «μικρό σερί» 4-0 και κατέκτησε την νίκη με 25-22, που πανηγυρίστηκε δικαιολογημένα, αφού έδωσε την πρόκριση στην τελική τετράδα (final four) του περιφερειακού πρωταθλήματος. Μαζί με τον Α.Ο.Κ., θα συμμετέχουν ο Γυμναστικός Σύλλογος Δράμας, ο Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης και η Νίκη Αλεξανδρούπολης. Για την νικήτρια ομάδα, του Α.Ο.Κ., 15 πόντοι κατακτήθηκαν από το σέρβις (σ.σ. έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο και για τις δύο ομάδες) και 7 από το μπλοκ, ενώ έγιναν 28 λάθη, εκ των οποίων τα 12 ήταν στο σέρβις.

Η ομάδα κάτω των 21 ετών αγοριών του Α.Ο.Κ., ηττήθηκε στο δημοτικό αθλητικό κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου», από την αντίστοιχη του Άθλου Ορεστιάδας, με 3-1 σετ.

Επίσης, την πρώτη νίκη (ιστορική) σε πρωτάθλημα γυναικών σημείωσε ο Ανδροσθένης Θάσου, που νίκησε εκτός έδρας την Α.Ε. Κομοτηνής με 3-0 σετ, για το πρωτάθλημα του ανατολικού ομίλου της Β΄ εθνικής κατηγορίας σε επίπεδο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Στον δυτικό όμιλο, ο Α.Ο. Αμυγδαλεώνα ηττήθηκε στις Σέρρες, με 3-0 σετ, από τον Α.Ο. Σερρών, ενώ το παιχνίδι του Πανσερραϊκού με τον Α.Ο.Κ. δεν διεξήχθη, λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης στο κλειστό γυμναστήριο Σερρών. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ