Τις τελευταίες ημέρες εξελίχθηκε μία αντιπαράθεση μεταξύ του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος» και της δημοτικής αρχής του Δήμου Καβάλας, σχετικά με την πληρωμή των εργαζομένων στο Νομικό Πρόσωπο «Κοινωνική Αλληλεγγύη-Προσχολική Αγωγή». Αρχικά, ο συνδυασμός «Σύγχρονος Δήμος» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται ξανά οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες μέσω του Ε.Σ.Π.Α. στο Νομικό Πρόσωπο «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη» του Δήμου Καβάλας, καθώς παραμένουν, για ακόμα μία φορά, απλήρωτοι. Μολονότι η οικεία νομοθεσία επιτρέπει την καταβολή της μισθοδοσίας από το Νομικό Πρόσωπο, ή τον αρμόδιο Δήμο και τον αντίστοιχο συμψηφισμό με την καταβολή της σχετικής χρηματοδοτούμενης δαπάνης, η διοίκηση του Δήμου αδυνατεί να καταβάλει τη σχετική μισθοδοσία. Οι εν λόγω υπάλληλοι ενημερώθηκαν ότι υπάρχει οικονομική αδυναμία του Δήμου Καβάλας, ενώ το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι σχολικές καθαρίστριες, που πάλι δεν πληρώθηκαν στην ώρα τους.

Αλήθεια, τι συμβαίνει με τα οικονομικά του Δήμου Καβάλας; Γιατί η κα Τσανάκα και οι συνεργάτες της, επαίρονται συνεχώς στο δημοτικό συμβούλιο για την καλή πορεία των οικονομικών του Δήμου και σπαταλούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε εκδηλώσεις, πανηγύρια και ταξίδια, ενώ από την άλλη μεριά, αδυνατούν να καταβάλουν τους μισθούς στους εργαζομένους των Νομικών Προσώπων; Ποια είναι η οικονομική κατάσταση του Δήμου Καβάλας και γιατί δημιουργούνται εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων; Σκοπεύει η κα Τσανάκα να μας ενημερώσει αναλυτικά, ή έχει, πλέον, επιδοθεί σε μία προεκλογική πρακτική κατασπατάλησης του τεράστιου οικονομικού αποθεματικού του Δήμου Καβάλας;

Ελπίζουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και η κα Τσανάκα, αφενός μεν θα μας ενημερώσει, ως οφείλει, για την πραγματική οικονομική κατάσταση του Δήμου και αφετέρου, θα φροντίσει άμεσα να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται και πάλι σε οικονομικό αδιέξοδο. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση προεκλογικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων με τα λεφτά του Δήμου Καβάλας, ούτε θα ανεχθούμε να δούμε τον Δήμο Καβάλας καταχρεωμένο την επόμενη ημέρα των εκλογών, όπως ακριβώς έκανε η κα Τσανάκα και στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς το 2006».

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί!»

Η δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας απάντησε ως ακολούθως: «Προκαλεί, πραγματικά, έκπληξη το δελτίο Τύπου της παράταξης «Σύγχρονος Δήμος», σε σχέση με τα οικονομικά του Νομικού Προσώπου «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη-Προσχολική Αγωγή Καβάλας». Ο Θόδωρος Μουριάδης, ως πρωτοκλασάτο στέλεχος της διοίκησης Σιμιτσή, καθώς και ο Λεωνίδας Παππάς, υποψήφιος μαζί του και πρόεδρος επί σειρά ετών του Νομικού Προσώπου, αν είχαν την ελάχιστη έστω ευθιξία, θα έπρεπε να ζητήσουν συγγνώμη από τους δημότες. Γιατί: 1ον) Σύμφωνα με τα πεπραγμένα τους, επιβλήθηκε, εξαιτίας των ενεργειών τους, στο Νομικό Πρόσωπο, άρα σε βάρος των Καβαλιωτών, ένα τεράστιο πρόστιμο άνω των 600.000€, για το οποίο η σημερινή διοίκηση έχει προσφύγει στα δικαστήρια.

2ον) Εξαιτίας στενού συνεργάτη και συναδέλφου τους, μέλους της διοίκησης Σιμιτσή, «λείπουν» από τα ταμεία της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής 255.000€, σύμφωνα με το πόρισμα των επιθεωρητών, υπόθεση για την οποία ο στενός τους συνεργάτης και πρώην πρόεδρος του Νομικού Προσώπου και δημοτικός σύμβουλος, είναι κατηγορούμενος ενώπιον του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης.

3ον) Παρέλκει να μιλήσουμε για δικαστικές αποφάσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε βάρος του Δήμου Καβάλας και των Νομικών του Προσώπων, άρα των δημοτών μας, αναγόμενα στα πεπραγμένα της θητείας του Κωστή Σιμιτσή και του στενού του συνεργάτη, Θόδωρου Μουριάδη. Κύριε Μουριάδη, καλό θα ήταν, να ζητήσετε πρώτα μία δημόσια συγγνώμη για όλα αυτά και μετά να κυνηγάτε φαντάσματα, εκεί που δεν υπάρχουν».

«Μη μας κουνάτε το δάχτυλο, γιατί τελειώνετε σε 80 ημέρες…»

Ο συνδυασμός «Σύγχρονος Δήμος» επανήλθε με το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Η κα Τσανάκα, προφανώς, παίζει με τη νοημοσύνη των Καβαλιωτών. Η τότε αντιδήμαρχος, που χρέωσε με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, η δήμαρχος που παραδίδει έναν Δήμο οικονομικά αδύναμο και ανήμπορο να καταβάλει την μισθοδοσία δεκάδων εργαζομένων, γεγονός πρωτοφανές για τον Δήμο Καβάλας και η δήμαρχος που εκχώρησε και απένταξε ευκαιρίες και έργα εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος των Καβαλιωτών, δεν δικαιούται να μας κουνάει το δάχτυλο.

Η χυδαιότητα και τα ψέματά της ξεπέρασαν κάθε όριο. Καταλαβαίνουμε την αγωνία και τον εκνευρισμό της, λόγω της καθημερινά αυξανόμενης δημοσκοπικής της κατάρρευσης, αλλά όλα έχουν ένα όριο. Δεν θα απολογηθούμε εμείς για ποινικά αξιόποινες πράξεις ανθρώπων, που δεν ανήκουν στην παράταξή μας. Με τον ίδιο τρόπο, βέβαια, δεν θα εγκαλέσουμε την κα Τσανάκα, για τις σοβαρότατες ποινικές περιπέτειες και κακουργηματικές καταδίκες, του άλλοτε στενού συνεργάτη της και αρχηγού της, ο οποίος, μεταξύ άλλων, βρέθηκε κατηγορούμενος κι επειδή χρησιμοποιούσε τα τηλέφωνα της Νομαρχίας Καβάλας, για να βοηθήσει τον προεκλογικό αγώνα της, ως υποψήφιας βουλευτή της Ν.Δ., με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων. Επιπλέον, δεν θα συζητήσουμε για το δήθεν πρόστιμο του Νομικού Προσώπου, για το οποίο κερδήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα και οδηγείται σε ακύρωση με μαθηματική ακρίβεια.

Η κα Τσανάκα παραδίδει έναν Δήμο σε διάλυση, με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και χωρίς ώριμες μελέτες. Αποφεύγει να απαντήσει επί της ουσίας και να μας ενημερώσει για τα οικονομικά του Δήμου Καβάλας, την ίδια ώρα που οι απλήρωτοι εργαζόμενοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις. Η κα Τσανάκα, όμως, φροντίζει για όλους τους συγγενείς της, κοντινότερους, ή πιο μακρινούς και για την κομματική της πελατεία, ώστε να βρίσκει λύσεις και χρήματα. Ενίοτε, της το ανταποδίδουν με συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό της.

Για κακή της τύχη, η επίπλαστη παντοδυναμία της τελειώνει σε 80 μέρες από σήμερα, την ώρα που θα συναντηθεί στην κάλπη με την κρίση των Καβαλιωτών. Κανένας δεν δικαιούται να παίζει με τους εργαζόμενους του Δήμου και τα λεφτά των Καβαλιωτών. Όσον αφορά τις ποινικές και λοιπές δικαστικές περιπέτειες της κα Τσανάκα και των συνεργατών της, θα επανέλθουμε συντομότατα.

Εμείς, από την πλευρά μας, εγγυόμαστε τη διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση του Δήμου και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των χρημάτων του Δήμου μας με έλεγχο και σύνεση».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ