-Πόσο καιρό, άραγε, θα χρειαστεί, για να εκδοθεί η άδεια κατεδαφίσεως της γέφυρας στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, απέναντι από το παλιό νοσοκομείο Καβάλας; Κι όμως, κανένας δεν τολμάει να πάρει την πολιτική απόφαση κι ας πρόκειται για μία κατασκευή που βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως και εντός της ζώνης αιγιαλού! Δηλαδή, για μία αυθαίρετη κατασκευή.

-Πέρασαν πέντε έτη παραπλανώντας τον Καβαλιώτικο λαό με τις δήθεν απαραίτητες μελέτες. Κάθε φορά που διερχόμαστε από το σημείο που έγινε η καθίζηση του καταστρώματος της γέφυρας αισθανόμαστε ντροπή! Και διερωτόμαστε, πάντα, το ίδιο πράγμα. Αλήθεια, ο δήμαρχος Καβάλας δεν αισθάνεται ντροπή βλέποντας, επί μία πενταετία, την ίδια άθλια εικόνα; Προφανώς όχι! Ο Θόδωρος Μουριάδης «έριξε το μπαλάκι» της ευθύνης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και «καθάρισε»! Έτσι θέλει να πιστεύει, αλλά για οτιδήποτε συμβαίνει μέσα στην πόλη, έχει την πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη.

-Από την ημέρα που αποκαταστάθηκε η διπλή κυκλοφορία στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, έπρεπε να ζητήσει από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης να σταματήσει την διαδικασία των μελετών και να δώσει τα χρήματα για την κατεδάφιση όλης της γέφυρας. Κρύφτηκε πίσω από το επιχείρημα ότι, μπορεί η γέφυρα να φανεί χρήσιμη όταν και εφόσον αξιοποιηθεί το παλιό κτήριο του νοσοκομείου! Ακόμα κι αν γίνει αυτό, δεν καταλαβαίνουμε την χρησιμότητα της γέφυρας. Μπορεί να γίνει κάποια «ειδική» κυκλοφοριακή ρύθμιση στο συγκεκριμένο σημείο.

-Ο Θόδ. Μουριάδης πρέπει να πάψει να κρύβεται πίσω από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και να πάρει αμέσως την πρωτοβουλία, για να εξαλειφθεί η ντροπιαστική εικόνα στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Και μάλιστα, σε μία περιοχή που είναι η είσοδος και έξοδος των οχημάτων των επισκεπτών με κατεύθυνση από και προς ανατολάς. Ο τέως και ο νυν περιφερειάρχης ξεκαθάρισαν ότι, η Περιφέρεια θα πράξει ότι θα υποδείξει η τοπική κοινωνία. Την τοπική κοινωνία εκφράζουν το δημοτικό συμβούλιο, πρωτίστως και η δημοτική Αρχή. Η δημοτική Αρχή, λοιπόν, θα συγκαλέσει μία συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο και σ’ αυτή θα ψηφίσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι υπέρ, ή κατά, της κατεδάφισης της γέφυρας. Με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος θα καταθέσει το σχετικό αίτημα στην περιφερειακή διοίκηση. Πόσο καιρό θα περιμένουμε για την παραπάνω ενέργεια;

-Αν συνεχιστεί η κωλυσιεργία και η απροθυμία επίλυσης του προβλήματος, θα αρχίσουμε να κάνουμε άλλες σκέψεις, για την πραγματική βούληση των τοπικών αρχόντων (δημοτικών και περιφερειακών). Οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες απηύδησαν! Βλέπουν την πλατεία καπνεργάτη, τον Άγιο Νικόλαο και την οδό Κουντουριώτου σκαμμένα απ’ άκρη σε άκρη και πέντε έτη, να μη λαμβάνεται η απόφαση κατεδάφισης μιας γέφυρας μερικών δεκάδων μέτρων. Δικαίως μιλούν για κοροϊδία. Ο μόνος που δεν την αντιλαμβάνεται, είναι ο δήμαρχος Καβάλας!

-Αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιήσουμε σκληρή γλώσσα, γιατί οι ταγοί δεν είναι ικανοί, ή δεν θέλουν, να δώσουν λύση. Αναβάλλουν την λύση και αν συνεχίσουν την αδράνεια, θα περάσουν κι άλλα έτη. Αλλά, η Καβάλα προσπαθεί να γίνει πιο ελκυστική πόλη τουριστικά και να βελτιώσει την εικόνα της προς τους επισκέπτες. Είμαστε βέβαιοι πως κανένας Καβαλιώτης και καμία Καβαλιώτισσα δεν θα φιλοξενούσαν έναν ξένο στο σπίτι τους, αφήνοντας στο δωμάτιο φιλοξενίας μία μεγάλη ρωγμή στην οροφή, ή σπασμένα πλακάκια στο δάπεδο. Πως επιτρέπει ο δήμαρχος να υπάρχει πέντε έτη μία μισοκατεστραμμένη γέφυρα μέσα στην πόλη; Η γέφυρα μπορεί να κατεδαφιστεί και να αποκατασταθεί η περιοχή, πριν έρθει το καλοκαίρι και «πλημμυρίσει», πάλι, η πόλη από τουρίστες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ