Ο συνδυασμός «Ο Τόπος της Ζωής μας» εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Ως γνωστόν, ΕΔΩ ΚΑΙ 14 ΜΗΝΕΣ Η ΑΚΤΗ ΚΑΛΑΜΙΤΣΑΣ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Η παραχώρησή της από την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων Δημοσίου (Ε.Τ.Α.Δ.) προς τον Δήμο έληξε τον Οκτώβριο του 2015, χωρίς ο Δήμος να έχει κάνει καμία ενέργεια για τη συνέχιση της παραχώρησης. Η δήμαρχος είχε δικαιολογηθεί, ότι δεν υπέβαλε, μέχρι τότε, κανένα επίσημο αίτημα, επειδή η Πολεοδομία είχε επιβάλει πρόστιμο στην Ε.Τ.Α.Δ. 940.000 ευρώ και η Ε.Τ.Α.Δ. «είχε θυμώσει» με τον Δήμο Καβάλας, ζητώντας να ανακληθεί το πρόστιμο. Ωστόσο, στις 11 Απριλίου 2016 η δήμαρχος εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση του επίσημου αιτήματος του Δήμου, χωρίς και πάλι να έχει λύσει το εμπόδιο του προστίμου. Συνεπώς, ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΑΝ ΠΡΟΦΑΣΗ, για να δικαιολογήσει την ανευθυνότητα και την αμέλεια να ασχοληθεί με την υπόθεση.
Όπως και να ‘χει, ΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, για να προχωρήσει η παραχώρηση; ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΜΙΑ…
Στο μεταξύ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ, Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ της ακτής ΣΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ «ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ», καθώς οι εκμισθώσεις από πλευράς Δήμου έχουν λήξει και οι Υπηρεσίες του Δήμου «έχουν μπουρδουκλωθεί», αφού η Οικονομική Υπηρεσία ζητά την ανάκληση των αδειών λειτουργίας των καταστημάτων, ενώ η Νομική Υπηρεσία εισηγείται το αντίθετο!
ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ:
ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ, όπως εισηγήθηκε η Νομική Υπηρεσία του Δήμου.
ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ. Η παραλία της Καλαμίτσας είναι η πιο πολυσύχναστη λαϊκή παραλία της Καβάλας, που εξυπηρετεί εκατοντάδες Καβαλιώτες, αλλά και τουρίστες. Συνεπώς, πρέπει να περάσει στον Δήμο, ο οποίος, μάλιστα, έχει κάνει σημαντικές σε κόστος παρεμβάσεις στις υποδομές της.
ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΕΙ. ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ ΣΕ ΠΟΛΟ ΕΛΞΗΣ, δίνοντας μεγαλύτερη σημασία στην κακή κατάσταση και στις ελλείψεις σε υποδομές. Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, η ακτή Καλαμίτσας έχει μετατραπεί από διαφήμιση σε ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ για την πόλη μας ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ από πλευράς Δήμου.
ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΠΡΙΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΠΑΛΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ…».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ