Την απαλλαγή του δημάρχου και των μελών της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Νέστου, αποφάσισε το μονομελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας, έπειτα από καταγγελία γονέα από την Πέρνη, για την ύπαρξη ρωγμής στο κτίριο του δημοτικού σχολείου Γραβούνας.

Η κατηγορία αφορούσε αμέλεια για την αποκατάσταση της ρωγμής. Ο δήμαρχος Νέστου, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, κατέθεσε στο δικαστήριο, ότι από την πρώτη ημέρα ανάληψης της διοίκησης ανέθεσε στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας-Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας, να ερευνήσει την καταλληλότητα του σχολείου. Δήλωσε, επίσης, ότι η καταγγελία έγινε με αφορμή τη συγχώνευση των δημοτικών σχολείων Πέρνης και Γραβούνας και την επιλογή της Γραβούνας ως έδρας του νέου σχολείου. Στη συνέχεια, ο δήμαρχος ανέθεσε στο Πολυτεχνείο Ξάνθης νέα μελέτη, που στοίχισε στον Δήμο 15.000€, η οποία δεν έδειξε ακαταλληλότητα του κτιρίου.

Ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος είπε ακόμα ότι, όλα αυτά τα χρόνια, έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, δίχως να υπάρχουν διαμαρτυρίες από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, παρά μόνο από την καταγγέλλουσα μητέρα. Επιπλέον, ζητήθηκε από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, να ετοιμάσει μελέτη, για την κατασκευή δύο καινούργιων αιθουσών στο σχολείο της Γραβούνας, ενώ το πόρισμα του Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας επιβεβαίωσε την αποκατάσταση της ρωγμής. Όλα τα παραπάνω, συνέβαλαν στην αθώωση των κατηγορουμένων, με τη σύμφωνη απόφαση της προέδρου στην εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ