Ο συνδυασμός «Ο Τόπος της Ζωής μας» εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας, ρωτήσαμε τη δήμαρχο αν ο Δήμος Καβάλας υπέβαλε πρόταση στο ειδικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., σχετικά με τη χρηματοδότηση των δομών σίτισης απόρων που λειτουργούν στους Δήμους της Περιφέρειας. Η υποβολή προτάσεων έληξε στις 21 Νοεμβρίου και προβλέπεται να χρηματοδοτηθούν τα λειτουργικά έξοδα των δομών σίτισης για τα επόμενα τρία χρόνια.
Η δήμαρχος μάς απάντησε, ότι η σίτιση των άπορων συμπολιτών μας θα συνεχιστεί μέσω του προγράμματος του Ταμείου Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ) και των Κέντρων Κοινότητας. Κάτι τέτοιο, δυστυχώς, δεν ισχύει, γιατί τα δύο αυτά προγράμματα δεν προβλέπουν την κάλυψη των αναγκών σίτισης των απόρων. Θα έπρεπε να το γνωρίζει αυτό η δήμαρχος Καβάλας.
Αντίθετα, η αντιδήμαρχος κοινωνικών υποθέσεων, κυρία Χιώτη-Πρασσά, υπήρξε περισσότερο ειλικρινής και ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ: «δεν προλαβαίνουμε να καταθέτουμε προτάσεις σε όλα τα προγράμματα, ΟΧΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ».
Διαπίστωση 1η: Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΕΝ ΠΟΛΥΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ.
Υποψία 1η: Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΝΟΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, άρα λαμβάνει αποφάσεις με αρκετή προχειρότητα.
Διαπίστωση 2η: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ «ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ» ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, γι’ αυτό και έχασε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της δομής σίτισης που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου για τα επόμενα τρία χρόνια!
Υποψία 2η: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΜΟΝΟΠΩΛΟΥΝ ΟΙ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ» ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, για τις οποίες κυριολεκτικά «τα δίνει όλα».
ΔΕΝ «ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ» ΤΥΧΑΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟΜΙΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ώστε ο Δήμος να παρακολουθεί συστηματικά τις εξελίξεις και να μη χάνονται πολύτιμες χρηματοδοτήσεις για τη λειτουργία τέτοιων δομών κοινωνικής στήριξης.
Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ «ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ» ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ και μάλιστα, αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη για βοήθεια».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ