Είναι οφθαλμοφανές, ότι η ομάδα της Αγίας Βαρβάρας έχει σοβαρό μειονέκτημα, απέναντι σε ομάδες που πιέζουν στην άμυνα και τρέχουν στο ανοικτό γήπεδο. Εάν υπήρχε στατιστική κάλυψη του παιχνιδιού με τον ιστορικό σύλλογο του Μακεδονικού, το απόγευμα της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2016 στο κλειστό γυμναστήριο των Ποταμουδίων θα επιβεβαίωνε “του λόγου το αληθές”, αφού οι μισοί, τουλάχιστον, από τους εβδομήντα πόντους που σημείωσε η φιλοξενούμενη ομάδα προήλθαν από το τρανζίσιον παιχνίδι (πρωτεύοντα, ή δευτερεύοντα αιφνιδιασμό).
Το ενδιαφέρον του αγώνα κράτησε μερικά λεπτά στην αρχή της 1ης περιόδου. Ο Μακεδονικός, στη συνέχεια, “ανέβασε ταχύτητα” και η Αγία Βαρβάρα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει. Το α΄ ημίχρονο τελείωσε με διαφορά είκοσι πόντων (23-43) και οι δύο επόμενες περίοδοι είχαν τυπικό χαρακτήρα. Να δώσουμε συγχαρητήρια στους προπονητές των δύο ομάδων, τον Στάθη Καμαράκη της Αγίας Βαρβάρας και τον Δημήτρη Μύθου του Μακεδονικού, για την απόφαση τους να χρησιμοποιήσουν, στην 3η και στην 4η περίοδο, τους νεαρούς παίκτες των “ρόστερ” και έτσι, οι λιγοστοί φίλαθλοι παρακολούθησαν ένα ελεύθερο και πιο όμορφο παιχνίδι.
Το σκορ ανά περίοδο του αγώνα ήταν: 11-18, 12-25, 8-12, 19-15 (50-70 τελικό σκορ) και οι σκόρερ της Καβαλιώτικης ομάδας οι: Φασούλας 6, Ζωτίδης 8(2 τρίποντα), Σαμαράς 7(1 τρ.), Παπακωνσταντίνου 2, Σκοπίδης 2, Δάφτσης 7(1 τρ.), Ντάτσης 4, Μητρούλης 9(3 τρ.), Κοντογιαννόπουλος 5(1 τρ.).
Για την ομάδα της Αγίας Βαρβάρας τα γράψαμε. Φέτος, “πληρώνει” την έλλειψη τμημάτων υποδομής, αφού στηρίχτηκε, για αρκετά χρόνια, σε μία “φουρνιά” γηγενών παικτών που “σκόρπισε”, πλέον, καθώς και σε μεταγραφές παικτών, που δεν βοήθησαν να πετύχει τον υψηλό στόχο της ανόδου στη Β΄ εθνική κατηγορία. Από τους νεαρούς που αγωνίζονται στο φετινό πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, δεν υπάρχει κάποιος που να ξεχωρίζει και να έχει προοπτική για να παίξει μπάσκετμπολ σε υψηλότερο επίπεδο τα επόμενα χρόνια. Θεωρούμε, ακόμα, λανθασμένη την απόφαση της διοίκησης να παραχωρήσει “πακέτο” στην Καβάλα B.C. τους: Σταύρο Κουμλέλη και Γιώργο Μανάκα, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί η “φροντ λάιν”. Έπρεπε να παραμείνει στην ομάδα ο ένας από τους δύο.
Ασχέτως εάν θα καταφέρει, ή όχι, να κρατηθεί στην κατηγορία, το ερχόμενο καλοκαίρι πρέπει να γίνει μία επανεκτίμηση της κατάστασης και το διοικητικό συμβούλιο, να πάρει απόφαση για το πως θα πορευτεί ο σύλλογος στο μέλλον.
Το παράδειγμα της Αγίας Βαρβάρας, επίσης, δείχνει τη “γύμνια” της Καβαλιώτικης καλαθόσφαιρας, όσον αφορά την “παραγωγή” παικτών που θα στελεχώσουν τα ανδρικά τμήματα όλων των τοπικών συλλόγων. Η διαφήμιση που γίνεται για τις Ακαδημίες, δυστυχώς, δεν συμβαδίζει με το αποτέλεσμα. Εάν δεν γίνει σωστός σχεδιασμός, είναι μαθηματικά βέβαιο πως όλοι οι τοπικοί σύλλογοι θα βρεθούν, σύντομα, στη φάση της αγωνιστικής παρακμής. Η ευθύνη των παραγόντων των σωματείων, επομένως, είναι μεγάλη.
Και κάτι ακόμα, το οποίο αφορά τη δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας. Παρακαλούμε να απομακρυνθούν από τον αγωνιστικό χώρο του κλειστού γυμναστηρίου των Ποταμουδίων τα σκισμένα στρώματα, τα οποία προκαλούν ντροπή και ένδειξη αδιαφορίας για την εικόνα των δημοτικών γυμναστηρίων.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος του 4ου ομίλου της Γ΄ εθνικής κατηγορίας σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Χαλκηδόνα-Αστέρας Καβάλας 87-62, Μαντουλίδης-Γ.Α.Σ. Κομοτηνή 65-66, Ίκαροι Σερρών-Νεάπολη 79-55, Παναθλητικός Συκεών-Ιωνικός Ιωνίας 73-64, Α.Ε. Κομοτηνής-Ορφέας Νέου Σκοπού 69-62, Ζέφυρος-Νέα Μουδανιά 96-52.
Η βαθμολογία
Παναθλητικός Συκεών 12, Ζέφυρος 12, Ίκαροι Σερρών 11, Α.Ε. Κομοτηνής 11, Μακεδονικός 10, Χαλκηδόνα 10, Ορφέας Νέου Σκοπού 9, Αστέρας Καβάλας 8, Ιωνικός Ιωνίας 8, Γ.Α.Σ. Κομοτηνή 8, Νεάπολη 7, Αγία Βαρβάρα 7, Μαντουλίδης 7, Νέα Μουδανιά 6.
Η επόμενη αγωνιστική ημέρα (Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016)
Αστέρας Καβάλας-Μαντουλίδης, Ορφέας Νέου Σκοπού-Αγία Βαρβάρα, Μακεδονικός-Χαλκηδόνα, Γ.Α.Σ. Κομοτηνή-Ίκαροι Σερρών, Νεάπολη-Παναθλητικός Συκεών, Ιωνικός Ιωνίας-Ζέφυρος, Νέα Μουδανιά-Α.Ε. Κομοτηνής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ