Κατάμεστο από κόσμο ήταν το αρχαίο θέατρο Φιλίππων στην πρωτότυπη μουσικοχορευτική παράσταση «Απόψιν τα μεσάνυχτα», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Αυγούστου 2024 και καταχειροκροτήθηκε απ’ όλους τους θεατές, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου. «Ήταν μία πλούσια παραγωγή, με διασκευή των παραδοσιακών τραγουδιών με ευρωπαϊκό τρόπο, στο πλαίσιο του 67ου φεστιβάλ Φιλίππων, προς στήριξη του ειδικού δημοτικού σχολείου Καβάλας και μία πετυχημένη συνεργασία του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας με το πολυφωνικό σύνολο «ΣυνΩΔΗπόροι», στην οποία συμμετείχαν μουσικοί ευρωπαϊκής και παραδοσιακής ορχήστρας, ηθοποιοί που απήγγειλαν κείμενα του Παπαδιαμάντη, χορωδοί και χορευτές, οι οποίοι ήταν όλοι τους εξαιρετικοί. Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας και το πολυφωνικό σύνολο «ΣυνΩΔΗπόροι» ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι παραβρέθηκαν στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων στην παράστασή μας αυτή. Θερμά συγχαρητήρια στους 50 «ΣυνΩΔΗπόρους» χορωδούς και στους 60 χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους: Πολυχρόνη Ιωαννίδη (χοροδιδάσκαλο του Λ.Ε.Κ., για την επιλογή των τραγουδιών και την επιμέλεια των χορών), Γιάννη Κανάκη (μαέστρο, για την διασκευή των τραγουδιών και την επιμέλεια της χορωδίας και της ορχήστρας), Ανδρέα Λαδά (σκηνοθέτη), Χριστίνα Γλυφού (σκηνογράφο), τους μουσικούς της ευρωπαϊκής ορχήστρας Σοφία Κακουλίδου (κρουστά), Πωλίνα Κατσαβούνη (σαξόφωνο), Χρήστο Kόζαλη (βιολοντσέλο), Ελπίδα Μπαξεβάνη (πιάνο), Επαμεινώνδα Τζιβένη (βιολί), τους μουσικούς της παραδοσιακής ορχήστρας Ελένη Ορφανίδου (ταμπουράς), Αγγελική Παπαδοπούλου (μαντολίνο), Μανώλη Παργεντάκη (λαούτο, λάφτα, σάζι, ταρ, αυτοσχέδιο δωδεκάχορδο), Υρώ  Ζερβούδη, Νίκο Νασιάδη (σόλο).

Για την επιλογή-επιμέλεια των κειμένων την Γιούλη Αποκατανίδου (πάνω σε έργα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη), τους ηθοποιούς για την θεατρική απόδοση κειμένων: Έλσα Αυλωνίτου, Τόλη Βουρβουτσιώτη, Γιώργο Ζαφειρίου, Έμυ Καμπουρίδου, Μαριάννα Κεσόγλου, Γιάννη Κουκιά, Ναπολέων Κουκουζίκα, Κέλλυ Σουσαμλή. Για την γραφιστική επιμέλεια Graphic Design Nas Production 2024. Για την κατασκευή του σκηνικού τον Γιώργο Μαστοράκη. Για τον φωτισμό τον Σαράντη Μιντζιρίκη. Για την ηχητική κάλυψη τον Βασίλη Αναστασιάδη. Για την βιντεοσκόπηση τον Δημήτρη Χατζημαλλή. Για την φωτογραφική κάλυψη τον Λάσκαρη Τσούτσα. Για την προμήθεια άχυρων για τα σκηνικά τον Λάμπη  Κοκκινόπουλο.

Θερμές ευχαριστίες και στην καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ Φιλίππων, που ενέταξε την παράσταση στο φεστιβάλ Φιλίππων, στον πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, Αρχέλαο Γρανά και το διοικητικό συμβούλιο, στον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, στην Σταυρούλα Δαδάκη, προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου και όλο το προσωπικό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, τους εθελοντές του φεστιβάλ Φιλίππων, τους χορηγούς επικοινωνίας ΕΡΤ3, ΕΡΤ Καβάλας, ΠΡΩΙΝΗ και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Τέλος, να σημειωθεί ότι, το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας και το πολυφωνικό σύνολο «ΣυνΩΔΗπόροι», προσέφεραν από το ταμείο των σωματείων τους 300 ενεργειακά ποτά στους πυροσβέστες και στους εθελοντές που μάχονται για την κατάσβεση της φωτιάς στο Παγγαίο, ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ