Με νίκες των εθνικών ομάδων της Ελλάδας και της Βουλγαρίας άρχισε το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο “Αλεξάνδρα Δήμογλου”, το 1ο διεθνές τουρνουά καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο με την ονομασία “Rebound φιλίας”. Η ελληνική εθνική ομάδα νίκησε με σκορ 54-43 την “Ίριδα” Καβάλας, η οποία έπαιξε πολύ καλά στο β΄ ημίχρονο του παιχνιδιού. Η εθνική ομάδα της Ελλάδας προηγήθηκε, χάρη στην πιεστική άμυνα από τα ¾ του γηπέδου, με 27-7 στο α΄ ημίχρονο. Η “Ίρις” μείωσε στους τέσσερις πόντους (33-37) και λίγο πριν το τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού στους πέντε πόντους (43-48), αλλά δεν είχε περισσότερες δυνάμεις για να διεκδικήσει τη νίκη.

Για την ομάδα της Καβάλας αγωνίστηκαν οι: Βρασίδας, Πολυχρονιάδης, Αϊβαζίδης 8, Δομβρίδης, Πετράκης 10, Τσίλης 21, Καράμπελας, Παπαδόπουλος, Αράπογλου 4, Μπράτσος, Χατζησάββας, ενώ για την εθνική ομάδα της Ελλάδας οι: Χαλδαίος 6, Δίτσης 4, Ράσα 6, Βάσσης, Φιλίππου 2, Τσαπανίδης 4, Μακρής 21, Κότσαρης 4, Μαρτσάκης 4, Χριστοδούλου 1, Ντομγκιόνη 2.

Την “αυλαία άνοιξε” στο τουρνουά το παιχνίδι μεταξύ των ομάδων του Άρη Θεσσαλονίκης και της εθνικής ομάδας της Βουλγαρίας. Νικήτρια αναδείχτηκε η δεύτερη με σκορ 59-51 (34-26 στο α΄ ημίχρονο). Στο β΄ ημίχρονο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης μείωσε δύο φορές στους τρεις πόντους (38-35, 48-45), ωστόσο δεν κατάφερε να ισοφαρίσει. Το τουρνουά θα συνεχιστεί την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 με παιχνίδια το πρωί και το απόγευμα, ενώ θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018, με τη διεξαγωγή του τελικού αγώνα και τις απονομές.

Πρόκειται για μία πολύ καλή πρωτοβουλία των διοργανωτών (Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο, Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες Καβάλας, σύλλογος “Ίρις” Καβάλας), η οποία πρέπει να συνεχιστεί. Μεταξύ άλλων, θα βοηθήσει στην προβολή του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο, το οποίο συμπληρώνει είκοσι έτη στην πόλη της Καβάλας, χάρη στο σύλλογο “Ίρις”!

Στο κύπελλο Ελλάδας, επίσης, η Energean Kavala B.C. νίκησε εκτός έδρας τον Φίλιππο Βέροιας με σκορ 68-75 (25-17, 13-20, 16-19, 14-19 το σκορ ανά περίοδο του παιχνιδιού) και προκρίθηκε στην 3η αγωνιστική ημέρα της διοργάνωσης. Μετά τους 25 πόντους που δέχτηκε στην 1η περίοδο, η Energean Kavala B.C. βελτιώθηκε στην άμυνα και περιόρισε τη γηπεδούχο ομάδα στους 33 πόντους στις επόμενες τρεις περιόδους.

Για την Energean Kavala B.C. αγωνίστηκαν οι: Ερεβμπενάζιε 15, Μίτροβιτς 11(1 τρίποντο), Παπαζούδης, Καμάρας 10(1 τρ.), Ναούμης, Προδρόμου 18, Σταματογιάννης 8, Κουμλέλης 2, Πιεβάλιτσα 6(1 τρ.), Φλιάτης, Σκλήβας 2, Παππάς 3(1 τρ.). Την ερχόμενη Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, η Energean Kavala B.C. θα υποδεχτεί στο Δ.Α.Κ. “Αλεξάνδρα Δήμογλου” τον Ιπποκράτη Κω, που απέκλεισε τον Ιωνικό Νικαίας με σκορ 81-82. Την πρόκριση πήρε, επίσης, ο Διαγόρας Δρυοπιδέων, που νίκησε 96-86 τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Στο κύπελλο “Τάσος Χαραλαμπίδης” της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ο Αστέρας Καβάλας νίκησε στο κλειστό γυμναστήριο των Ποταμουδίων την Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης με σκορ 78-57 και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση (σ.σ. θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Αίαντα Κομοτηνής). Η Αγία Βαρβάρα ηττήθηκε 58-48 από την Α.Ε. Κομοτηνής και αποκλείστηκε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ