Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, το 19ο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 6Χ6 δημοτικών σχολείων Δήμου Καβάλας, που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αθλητισμού και Παιδείας της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ». Στο πρωτάθλημα, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, συμμετείχαν 27 ομάδες αγοριών και 18 ομάδες κοριτσιών και περισσότεροι από 500 μαθητές και μαθήτριες, ενώ διεξήχθησαν 87 παιχνίδια στα γήπεδα Goal of Five στο Περιγιάλι.

Στον μικρό τελικό των κοριτσιών, η ομάδα του 9ου δημοτικού σχολείου αντιμετώπισε την αντίστοιχη του δημοτικού σχολείου Παληού, η οποία αναδείχθηκε νικήτρια με σκορ 1-0. Στον αντίστοιχο αγώνα των αγοριών, η ομάδα του δημοτικού σχολείου Φιλίππων αντιμετώπισε εκείνη του δημοτικού σχολείου Αμυγδαλεώνα. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του σχολείου των Φιλίππων με σκορ 5-4.

Στον τελικό των κοριτσιών, η ομάδα του 2ου δημοτικού σχολείου έπαιξε με την ομάδα του 21ου δημοτικού σχολείου, που ήταν η νικήτρια με σκορ 1-0 και πρωταθλήτρια. Στον τελικό αγώνα των αγοριών, η ομάδα του 5ου δημοτικού σχολείου έπαιξε με την ομάδα του 16ου δημοτικού σχολείου. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του 16ου δημοτικού σχολείου με σκορ 6-2.

Για πρώτη φορά, φέτος, διεξήχθη διαγωνισμός ευστοχίας γονέων-μαθητών. Στο διαγωνισμό «μπαμπάδες-γιοι» συμμετείχαν 20 ζευγάρια και νικητές ήταν οι: Λευτέρης (γιος)-Δαμιανός Λαζαρίδης (μπαμπάς) του δημοτικού σχολείου Φιλίππων. Στο διαγωνισμό «μαμάδες-κόρες» συμμετείχαν 13 ζευγάρια και νικήτριες αναδείχθηκαν οι: Παναγιώτα (κόρη)-Ελπίδα Ανανιάδου (μαμά) του 2ου δημοτικού σχολείου.

Να σημειωθεί ότι, στην τελετή απονομής των κυπέλλων και των μεταλλίων στις ομάδες που έφτασαν στην τελική φάση, παραβρέθηκε ο ευρωβουλευτής, Θοδωρής Ζαγοράκης, αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης το 2004, ο οποίος μαζί με την πρόεδρο της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Αναστασία Ιωσηφίδου και τον διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας, Κωνσταντίνο Μπαντίκο, έκαναν τις απονομές.

Η Αν. Ιωσηφίδου απένειμε στον Θ. Ζαγοράκη τιμητική πλακέτα, για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο και στον ελληνικό αθλητισμό. Ο Θ. Ζαγοράκης ευχαρίστησε την πρόεδρο της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» για την τιμή και συνεχάρη τη δημοτική επιχείρηση, για την άψογη διοργάνωση του πρωταθλήματος. Η διοργανώτρια ευχαριστεί τον Σίμο Ανθουλάκη, για την ευγενή παραχώρηση της χρήσης των γηπέδων Goal of Five, για τη διεξαγωγή των αγώνων του πρωταθλήματος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ