Έπειτα από τις διαδοχικές άκαρπες απόπειρες της προηγούμενης δημοτικής αρχής, να βρει επενδυτή, η σημερινή διοίκηση έκρινε ότι ήρθε η ώρα, για να προχωρήσει η αξιοποίηση του «Διόνυσου» στην περιοχή του Αγίου Σίλα, που παραχωρήθηκε πριν μερικά έτη στον Δήμο Καβάλας. Ωστόσο, η αξιοποίηση δεν θα γίνει πριν την αποκατάσταση των προβλημάτων που τυχόν έχει το ακίνητο, λόγω της πολυετούς εγκατάλειψης. Για τον σκοπό αυτό, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης, εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα του ερχόμενου έτους (2018) η σύνταξη μιας μελέτης για την αποκατάσταση του κτιρίου.
«Νομίζετε ότι με πενήντα χιλιάρικα θα ξεμπερδέψετε με τον «Διόνυσο»; Μακάρι να διαψευστώ, αλλά το θεωρώ πολύ δύσκολο. Απλώς, ξεπλένετε μία υποχρέωση», σχολίασε ο επικεφαλής της μεγαλύτερης παράταξης της μειοψηφίας, Κωστής Σιμιτσής, στην τοποθέτηση που έκανε για την ψήφιση του νέου τεχνικού προγράμματος, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017.
Ο Κ. Σιμιτσής, όπως και οι επικεφαλής των υπόλοιπων παρατάξεων της μειοψηφίας, άσκησαν κριτική στη δημοτική αρχή, για την έλλειψη οράματος, στρατηγικού σχεδιασμού και προτεραιοτήτων στο τεχνικό πρόγραμμα του 2018. «Επιτέλους, προσγειώνεστε στην πραγματικότητα. Τα προβλήματα που επικαλείστε υπήρχαν και τα προηγούμενα έτη, αλλά κάνετε πολιτική χαμηλών πτήσεων», είπε ο πρώην δήμαρχος και συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει απορροφητικότητα κονδυλίων από το Ε.Σ.Π.Α. και τα ευρωπαϊκά προγράμματα, διότι παραμελήθηκε ο τομέας αυτός, ενώ δεν έκανε σχόλιο για τις παρεμβάσεις στην καθημερινότητα των δημοτών, τις οποίες θεωρεί απαραίτητες και αυτονόητες.
Ο Μάκης Παπαδόπουλος ήταν πιο «γλαφυρός» στην κριτική του, αφού διάβασε μία στροφή ποιήματος, για να εκφράσει, όπως ανέφερε, την απογοήτευση και συγχρόνως την αγανάκτηση που αισθάνεται, για την πολύ χαμηλή απόδοση της δημοτικής αρχής. «Κάνατε λίγα πράγματα. Μου ‘ρχεται να τσιρίξω από την αγανάκτηση. Δυστυχώς, δεν έχουμε καμία ελπίδα. Δεν μπορείτε να διοικήσετε τον Δήμο», πρόσθεσε.
Ο Βαγγέλης Παππάς σημείωσε ότι υπάρχει μία συνέχεια στη λογική της προηγούμενης διοίκησης και έλλειψη αναπτυξιακής προοπτικής στο τεχνικό πρόγραμμα. «Επειδή φέρνει την Καβάλα σε πολύ δυσχερή θέση, δεν μπορώ να ψηφίσω αυτό το πρόγραμμα», δήλωσε.
«Επί τέσσερα χρόνια, δεν ακούτε αυτά που λέμε και δεν θέλετε να μάθετε. Από το 2015 κι έπειτα, κάνετε μία απλή αντιγραφή των τεχνικών προγραμμάτων. Διαφωνούμε με τον τρόπο που σκέφτεστε και δεν σας εμπιστευόμαστε», είπε ο Άρης Βέρρος, ενώ ο Χρήστος Ποτόλιας καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα, διότι είναι φτωχό και λιτό, ως απόρροια της πολιτικής των κυβερνήσεων, την οποία αποδέχεται η δημοτική αρχή, που κατακρεούργησε τους πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ο Νίκος Μαυρίδης, επίσης, από την πλειοψηφία, σχολίασε ότι και με λίγα χρήματα μπορεί να υπάρξει όραμα. «Δεν βρήκα κάτι ξεχωριστό στο τεχνικό πρόγραμμα. Πιστεύω ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο, ωστόσο θα το ψηφίσω», συμπλήρωσε στην τοποθέτηση του.
Από πλευράς διοίκησης του Δήμου Καβάλας μίλησαν οι αντιδήμαρχοι: Γιώργος Φιλόσογλου, Δημοσθένης Τουλκίδης και Ηλίας Καλανταρίδης, οι οποίοι έδωσαν το «στίγμα» του νέου τεχνικού προγράμματος. Ο Γ. Φιλόσογλου ζήτησε από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, κυρίως, να αναλογιστούν τις εξής παραμέτρους. Ότι τα χρήματα που διαχειρίζεται η δημοτική αρχή δεν είναι απεριόριστα και ότι υπάρχουν ορισμένες προτεραιότητες στον σχεδιασμό του τεχνικού προγράμματος. Επίσης, κάλεσε την πλευρά της μειοψηφίας να καταθέσει κοστολογημένες προτάσεις, οι οποίες θα αξιολογηθούν και πιθανόν να ενταχθούν στις τροποποιήσεις του προγράμματος. «Μία παράταξη της μειοψηφίας δεν πρέπει να έχει μόνο άρση, αλλά και θέση», σχολίασε. «Το τεχνικό πρόγραμμα δεν είναι ούτε φτωχό, ούτε λιτό, αλλά συμπαγές, ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο, ενώ συγχρόνως «κοιτάζει» στο μέλλον», απάντησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Δ. Τουλκίδης, ενώ ο Η. Καλανταρίδης τόνισε ότι πρόκειται για στοχευμένο πρόγραμμα στα προβλήματα που δεν θεραπεύτηκαν τα προηγούμενα έτη. Τελικά, το τεχνικό πρόγραμμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.