-Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του επιθετικού παροξυσμού εναντίον της Ελλάδας, από την πλευρά των κυβερνώντων την Τουρκία. Απέναντι σ’ αυτή την κλιμακούμενη ένταση, η ελληνική πλευρά καταβάλλει (μεγάλη) προσπάθεια να παραμείνει ψύχραιμη και νηφάλια. Φαίνεται, ωστόσο, ότι η άλλη πλευρά εκλαμβάνει την ελληνική στάση ως αδυναμία. Δεν είναι καθόλου αδυναμία. Η Ελλάδα και εννοούμε τις ένοπλες δυνάμεις και τον λαό, είναι απολύτως έτοιμη και καλά προετοιμασμένη, για να απαντήσει σε οποιαδήποτε απονενοημένη πράξη, που έχει σκοπό να αμφισβητήσει τα εθνικά δίκαια και συμφέροντα. Ενημερώνουμε, απλά, όλους όσοι νομίζουν πως η Ελλάδα είναι ένα φοβισμένο παιδί, θα εκπλαγούν δυσάρεστα με την αντίδραση του «φοβισμένου παιδιού». Η υπομονή και κυρίως η ανοχή έχει όριο. Η απάντηση που θα πάρουν, θα τους αφήσει άναυδους!

-Υπάρχει, δυστυχώς, μία μερίδα ατόμων στην Ελλάδα, που δεν αντιλαμβάνονται την δυναμική του ελληνικού λαού και των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, ή προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα εκφοβισμού και ηττοπάθειας με ύπουλο τρόπο. Όπως ο καθηγητής, πρώην πρέσβης και σύμβουλος του ελληνικού Υπουργείου εξωτερικών, Παναγιώτης Ιωακειμίδης, ο οποίος έκανε μία δική του ερμηνεία, για την πρόσφατη ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.). «Ενώ, δηλαδή, το επικοινωνιακό σύστημα, μας προετοίμαζε για έναν Μητσοτάκη, που στην γενική συνέλευση του Ο.Η.Ε., θα έδερνε, μαστίγωνε μέχρις εξοντώσεως τον Ερντογάν, ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε μία υποδειγματική ομιλία στο σύνολο της, αλλά ειδικότερα για την Τουρκία ήταν μία καινοτόμος ομιλία, με τα στοιχεία εκείνα που φέρνουν την άλλη πλευρά σε δύσκολη θέση», έγραψε ο καθηγητής σε άρθρο του με τον τίτλο: «Ανοίγει άλλος δρόμος για τα ελληνοτουρκικά;».

-Εάν κρίνουμε από τις προσβολές, τις ύβρεις, τις απειλές, που εκστομίζουν τις τελευταίες ημέρες εναντίον της Ελλάδας και του Έλληνα πρωθυπουργού, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός των εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός άμυνας, Χουλουσί Ακάρ κ.α. πολιτικά πρόσωπα, μόνο σε δύσκολη θέση δεν αισθάνονται ότι βρίσκονται οι προαναφερθέντες, μετά την «επίθεση φιλίας» που έκανε ο Κ. Μητσοτάκης από το βήμα του Ο.Η.Ε.! «Η ομιλία (σ.σ. του πρωθυπουργού της Ελλάδας) μπορεί να συμβάλλει, νομίζω, στο να διαλυθούν κάποιες βαθύτατα εσφαλμένες προσλήψεις, σε ότι αφορά τις θέσεις και τις προθέσεις της Ελλάδας», πρόσθεσε ο καθηγητής. Σε ποιες βαθύτατα εσφαλμένες προσλήψεις αναφέρεται ο καθηγητής; Αν εννοεί, πως το πολιτικό σύστημα της Τουρκίας πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι μία τριτοκοσμική χώρα της Ανατολής, ή της Αφρικής και οφείλει «υποταγή» στους νέο-οθωμανούς, θα συμφωνήσουμε πως είναι μία βαθύτατα εσφαλμένη πρόσληψη. «Αρκεί, η άλλη πλευρά να την διαβάσει (σ.σ. την ομιλία) προσεκτικά και να την διαβάσει λίγο ανάμεσα στις αράδες», σημείωσε ο καθηγητής. Βλέπετε, φίλτατε καθηγητά, να έχουν την διάθεση ο Ρ. Ερντογάν και η «παρέα» του, να ακούσουν, ή να διαβάσουν προσεκτικά, αυτά που είπε ο Κ. Μητσοτάκης στον Ο.Η.Ε.;

-Και κατέληξε ο Π. Ιωακειμίδης: «Παρά την κατακόρυφη κλιμάκωση, υπάρχει όντως ένας άλλος δρόμος στα ελληνοτουρκικά, αρκεί να υπάρχει και η βούληση». Καταρχάς, κύριε καθηγητά, ποιος έχει δημιουργήσει την κατακόρυφη κλιμάκωση και γιατί; Είναι η ελληνική πλευρά, που προσβάλλει, υβρίζει και απειλεί την άλλη πλευρά; Και ποιος είναι ο «άλλος δρόμος» στα ελληνοτουρκικά; Ο διάλογος; Μα, έχουμε χάσει το μέτρημα στον αριθμό των λεγόμενων διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, για την οικοδόμηση των μέτρων εμπιστοσύνης. Έως πότε θα κάνουμε διάλογο και θα μιλάμε… στου κουφού την πόρτα;

-Μήπως εννοείτε την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο; Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τις Συνθήκες και το διεθνές Δίκαιο. Θα προσφύγει η ελληνική πλευρά, για να εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία της; Αστειευόμαστε. Η προσπάθεια ατόμων σαν τον καθηγητή, Π. Ιωακειμίδη, να αποπροσανατολίσουν και να αποκοιμίσουν τον ελληνικό λαό, δεν θα έχει αποτέλεσμα. «Έχουσιν γνώσιν (και μνήμη) οι φύλακες», φίλτατε καθηγητά!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η λεξη κλειδι ειναι “συνεκμεταλλευση”. Γι αυτην την λεξουλα γινονται ολα απο την απεναντι πλευρα. Απο την αλλη εδω περα απο τις δυναμικες απαντησεις που ετοιμαζομαστε να δωσουμε μιλαμε κ για την Χαγη. Οχι κυριοι δεν υπαρχει Χαγη γιατι πισω απο την Χαγη ειναι το μοιρασμα του Αιγαιου. Η Χαγη ειναι το τυρακι για να συρθουμε σε διαπραγματευσεις εφ’ ολης της υλης. Λοιπον χρειαζεται πολυ προσοχη σε οτι λεμε κ περισσοτερο σε οτι κανουμε. Η Χαγη ενα δικαστηριο ειναι στο οποιο μπορει κ να χασεις κ ας εχεις δικιο. Να τα λεμε ολα. Η Χαγη δεν ειναι πανακεια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ