-Είπε ο Θίοντορ στον απολογισμό που έκανε την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023, ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έργα 140 εκατομμυρίων ευρώ στον Δήμο Καβάλας. Εγώ, καρντάσια, θέλω να ακούσω, από τα χείλη του επικεφαλής της δημοτικής Αρχής, ότι στα τρία χρόνια και έξι μήνες της θητείας του πραγματοποιήθηκαν έργα 140 εκατομμυρίων ευρώ στον Δήμο και ότι στην επόμενη θητεία θα γίνουν έργα 100 εκατομμυρίων ακόμα.
-Γιατί να ψηφίσει ο Καβαλιώτης και η Καβαλιώτισσα τον Θίοντορ, επειδή εκπονείται η μελέτη για το τάδε έργο, ή προκηρύχθηκε η εκπόνηση της μελέτης για το δείνα έργο και ο Δήμος έχει «πλούσιο απόθεμα» σε μελέτες; Η μελέτη δεν είναι έργο. Και ο ψηφοφόρος θα κληθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο να αποφασίσει επί των πεπραγμένων της δημοτικής Αρχής, δηλαδή επί του αποτελέσματος.
-«Αφού υπάρχει το «πλούσιο απόθεμα» σε μελέτες, μπορώ να επιλέξω άλλον δήμαρχο για να κάνει τα έργα», μπορεί να πει κάποιος, ή κάποια, που δεν είναι ικανοποιημένος, ή ικανοποιημένη, από την αποτελεσματικότητα της σημερινής δημοτικής Αρχής.
-Είναι καλά πράγματα η λογική, η σύνεση, η αγάπη για τον τόπο, η τεχνογνωσία και η εμπειρία, αλλά στο θεωρητικό επίπεδο τα διαθέτουν αν όχι, οι περισσότεροι υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.
-Ο Θίοντορ συνεχίζει από εκεί που διακόπηκε η ενασχόλησή του με την διοίκηση του Δήμου Καβάλας, ως μέλος του διοικητικού σχήματος με επικεφαλής τον Λουντοβίκ. Είναι κι αυτός «θιασώτης» των μελετών και των «άυλων δράσεων», με προϋπολογισμό πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Όταν ακούτε, καρντάσια, για «απόθεμα» μελετών και «άυλες δράσεις», να κρατάτε (πολύ μικρό καλάθι. Είναι ο λόγος που το πολιτικό πρόσωπο χρησιμοποιεί τους όρους αυτούς θα ζητήσει νέα στήριξη, για να πραγματοποιήσει ένα μέρος, συνήθως το ελάχιστο, εκείνων που «μελετά» σε μία θητεία, ή και περισσότερες! Το ζητούμενο είναι, Θίοντορ, η παρουσίαση του πραγματικού έργου, για να το αξιολογήσει στην κάλπη ο πολίτης.