Με δύο «ισχυρά χαρτιά στο μανίκι της», η πρόεδρος της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης «Δημωφέλεια», Αναστασία Ιωσηφίδου, συνεχίζει τις νομικές ενέργειες, για την είσπραξη της αποζημίωσης του ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ, περίπου, για την απαλλοτρίωση της δημοτικής έκτασης των εβδομήντα πέντε στρεμμάτων στο Εσκί Καπού, με σκοπό την επέκταση του κρηπιδώματος στο λιμάνι «Φίλιππος Β». Όπως δήλωσε στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, είναι καιρός να τελειώσει η πολυετής ταλαιπωρία του Δήμου Καβάλας και, κυρίως, το «πολυβασανισμένο» έργο στο λιμάνι «Φίλιππος Β».
Η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» δήλωσε, ακόμα, σίγουρη ότι η προσφυγή του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, για την αναστολή εκτέλεσης της αμετάκλητης απόφασης του Αρείου Πάγου εις βάρος του, η οποία θα συζητηθεί στις 16 Νοεμβρίου 2016, εάν δεν αναβληθεί, δεν θα γίνει δεκτή. Η αισιοδοξία της στηρίζεται, αφενός, στην απόφαση του Αρείου Πάγου και, αφετέρου, στο στενό χρονικό περιθώριο για την αποπεράτωση του έργου στο εμπορικό λιμάνι. «Ο δικαστής δεν μπορεί να αγνοήσει μία απόφαση του Αρείου Πάγου», είπε, ενώ για την εκτέλεση του έργου στο κρηπίδωμα του λιμανιού «Φίλιππος Β» σημείωσε: «Θα πάρει άλλη μία δεκαετία η έκδοση απόφασης στην προσφυγή του Ο.Λ.Κ., με τυχόν αναβολές και μία έφεση. Μπορεί να περιμένει τόσα χρόνια το έργο;». Να σημειώσουμε, ότι δόθηκε παράταση για την ολοκλήρωση του έργου εντός του έτους 2017. Αλλιώς, η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να επιστρέψει τα χρήματα που δαπανήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση!
Η Αν. Ιωσηφίδου δήλωσε, ακόμα, διατεθειμένη να εξαντλήσει το χρονικό περιθώριο που δίνει στη «Δημωφέλεια» το νομικό της δικαίωμα, προκειμένου να γίνει, άμεσα, η μεταφορά των χρημάτων της αποζημίωσης, από τα διαθέσιμα του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας στην Τράπεζα της Ελλάδας, σε τραπεζικό λογαριασμό της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης. «Έχω διαμηνύσει στην Τράπεζα της Ελλάδας, ότι θέλουμε μόνο χρηματική και όχι άλλη ικανοποίηση. Πιστεύω ότι είναι θέμα ημερών, η εξόφληση όλου του ποσού της αποζημίωσης», συμπλήρωσε.
Επίσης, εξήγησε τους λόγους που η «Δημωφέλεια» προχώρησε στις νομικές ενέργειες και συγκεκριμένα στη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών του Ο.Λ.Κ. Με την κίνηση αυτή, είπε, διασφάλισε τα συμφέροντα του Δήμου Καβάλας και της κοινωφελούς επιχείρησης και προστάτευσε το έργο στο λιμάνι «Φίλιππος Β», αφού αν δεν «συντελεστεί η απαλλοτρίωση της έκτασης των εβδομήντα πέντε στρεμμάτων», το έργο κινδυνεύει να διακοπεί οριστικά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ