Δυο απώλειες μετράει τις μέρες αυτές η πόλη της Καβάλας. Την Τασούλα Καμπουρίδου, αφοσιωμένη στην παιδεία και στην ιστορία του τόπου μας καθηγήτρια και ιστορική ερευνήτρια και τον Παύλο Καπνόπουλο, που τόσα πολλά προσέφερε στον ναυταθλητισμό της Καβάλας.

Η Τασούλα Καμπουρίδου, μας επισκεπτόταν τακτικά στα γραφεία μας, για πολλά χρόνια και απολάμβανε την αγάπη μας, την οποία ανταπέδιδε με την πολύτιμη παρουσία της και τις αστείρευτες γνώσεις και εμπειρίες της, με τις συνεχείς διηγήσεις της. Αγαπούσε τα ταξίδια και τις αλησμόνητες πατρίδες μας και κάθε φορά που επέστρεφε, δεν παρέλειπε να μας φέρει προς δημοσίευση λίγα λόγια από τα ταξίδια της, με στόχο να κρατήσει ζωντανούς τους δεσμούς των αναγνωστών μας με τους τόπους των προγόνων μας. Την Τασούλα Καμπουρίδου, την αγαπούσαν και την τιμούσαν όλες οι χιλιάδες μαθήτριές της στο θρυλικό τότε Γυμνάσιο, (Λύκειο) Θηλέων της Καβάλας, το σύνολο σχεδόν του γυναικείου πληθυσμού της πόλης. Για πολλά χρόνια διετέλεσε Πρόεδρος και μέλος της Ποντιακής Εστίας Καβάλας.

Ο Παύλος Καπνόπουλος, ήταν ο άνθρωπος ο οποίος μετά τον Στριφτούλια, ανέδειξε τον Ναυτικό Όμιλο Καβάλας (ΝΟΚ) διεθνώς μέσω της υδατοσφαίρισης και βοήθησε μαζί με αρκετούς άλλους, να αναδειχθεί η ομάδα πόλο της Καβάλας, σε μια από τις ισχυρότερες ομάδες υδατοσφαίρισης.

Ευχόμαστε, στον Θεό να τους αναπαύσει…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ