Με τίτλο: «Το αγαπημένο καλοκαιρινό ραντεβού των Αθηναίων», η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.) διαφημίζει, στον ιστότοπο της, την ακτή Βουλιαγμένης, μία εκ των 13 επιχειρηματικών μονάδων που διαχειρίζεται στην Ελλάδα. Και συνεχίζει το κείμενο: «Είναι το διαμάντι του παραλιακού μετώπου, με τα κρυστάλλινα νερά, την χρυσή αμμουδιά, τις καταπράσινες εκτάσεις και τις εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις. Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών και η συνεχής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από την ΕΤ.Α.Δ., αναβαθμίζει την πιο δημοφιλή ακτή της Αττικής και την έχει μετατρέψει σε έναν σύγχρονο πόλο έλξης, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας, που αποζητούν την άνεση, την δροσιά και την χαλάρωση, σε ένα κατάφυτο και προστατευμένο περιβάλλον. Πλέον, η ακτή Βουλιαγμένης, είναι μία περιβαλλοντικά και λειτουργικά άρτια οργανωμένη μονάδα, προσβάσιμη σε όλους».

Όσον αφορά τις υποδομές της ακτής, αυτές περιλαμβάνουν: πράσινα πάρκα, 7 γήπεδα αντισφαίρισης (τένις), 2 γήπεδα πετοσφαίρισης (volleyball), γήπεδο καλαθοσφαίρισης (basketball) και για τους λάτρεις των σπορ στην άμμο, γήπεδα για ρακέτες και beach volley. Ακόμα, αναψυκτήρια, ξαπλώστρες και ομπρέλες, πρόσβαση σε wi-fi (ασύρματο διαδίκτυο) και ειδική πρόβλεψη για φύλαξη τιμαλφών, όσο οι λουόμενοι κολυμπούν, ειδικό χώρο παροχής πρώτων βοηθειών, ενώ υπάρχει καθημερινά φύλαξη από ναυαγοσώστη.

Εάν η ακτή Καλαμίτσα βρισκόταν σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας, όσο απέχει η ακτή Βουλιαγμένης, ίσως να ήταν το διαμάντι στο παραλιακό μέτωπο της Καβάλας! Η ΕΤ.Α.Δ. δεν ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με μία ακτή που βρίσκεται 800 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Έτσι, ο Δήμος Καβάλας κάνει κάθε καλοκαίρι μερικά «μερεμέτια», για να διατηρείται σε αξιοπρεπή κατάσταση η «λαϊκή πλαζ» της Καλαμίτσας!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ