Οι τακτικοί μας αναγνώστες γνωρίζουν ότι πολύ πρόσφατα είχαμε γράψει στη στήλη αυτή, ότι υπάρχει ανάγκη να αποκλειστεί η πρόσβαση ιδιωτών, στο επάνω μέρος του παλιού υδραγωγείου (Καμάρες). Γίναμε άγγελοι κακών, δεδομένου ότι ο αθίγγανος που είχε ανέβει και πετούσε πέτρες στους περαστικούς πριν λίγο καιρό το επανέλαβε προχθές το βράδυ. Αφού, όπως φαίνεται, δεν τιμωρήθηκε την πρώτη φορά σου λέει γιατί να μην το ξανακάνω;

Κι αυτή τη φορά πέταξε πολύ περισσότερες πέτρες υποχρεώνοντας συνεργείο του Δήμου όλο το πρωί της Παρασκευής να καθαρίζει ολόκληρη την πλατεία Νικοτσάρα. Στις Καμάρες δεν ανεβαίνει μόνο ο αθίγγανος, αλλά και διάφορες άλλες ομάδες, όπως οι αντιεξουσιαστές, για να κρεμάσουν πανό με συνθήματα, κάποιοι μεθυσμένοι, ή κάποιοι που βάζουν στοίχημα για το πόσο τολμηροί είναι. Μας τηλεφώνησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Καβάλας Κορίνα Πρασσά για να μας ενημερώσει, ότι μετά το δημοσίευμά μας, είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες για να αποκλείσουν την πρόσβαση, αλλά δεν πρόλαβαν το χθεσινό συμβάν.

Μας είπε ότι πριν λίγες ημέρες είχε επισκεφτεί με τη κυρία Δαδάκη, διευθύντρια της εφορείας αρχαιοτήτων, τα σημεία πρόσβασης του παλιού υδραγωγείου (Καμάρες) και συμφωνήσαν να περιφράξουν τις εισόδους για λόγους ασφάλειας. Η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, έχει ετοιμάσει πρόταση την οποία θα καταθέσει άμεσα στην εφορεία αρχαιοτήτων. Το έργο θα ολοκληρωθεί με διαδικασίες fast track ώστε να αποτραπούν τέτοιες ενέργειες στο μέλλον. Στο πλαίσιο της επίσπευσης της υλοποίησης του έργου, πήγαν χθες επί τόπου, ο κ. Χαραλαμπίδης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και η Διευθύντρια της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Δαδάκη, για να συνεννοηθούν εκεί για τις λεπτομέρειες.

Μας πληροφόρησε η Κορίνα Πρασσά, ότι το έργο θα εισαχθεί προς έγκριση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και αμέσως μετά θα κατασκευαστεί. Θα τοποθετηθεί επίσης και συναγερμός, για τυχόν προσπάθεια παραβίασης του χώρου, στον οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να προσέρχονται μόνο υπάλληλοι του Δήμου και της Εφορείας Βυζαντινών. Θα καλυφθεί δε το έργο και με αναρριχώμενα φυτά, για να προστατευτεί και η αισθητική του μνημείου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ