• Έχουμε τοποθετηθεί για την ονοματοδοσία των μεγάλων αθλητικών εγκαταστάσεων εντός του αστικού ιστού της Καβάλας, του δημοτικού σταδίου «Ανθή Καραγιάννη», του δημοτικού αθλητικού κέντρου «Αλεξάνδρα Δήμογλου» και του «Βερούλειου» δημοτικού γηπέδου. Θεωρούμε πως ήταν βιαστική, τουλάχιστον, η απόφαση των δημοτικών αρχών του Λευτέρη Αθανασιάδη και του Στάθη Εριφυλλίδη, να δώσουν τα ονόματα εν ενεργεία αθλητριών στις αθλητικές εγκαταστάσεις που προαναφέρθηκαν.
  • Επανερχόμαστε στο ζήτημα, γιατί προκληθήκαμε από την ανάρτηση που διαβάσαμε στο διαδίκτυο, την οποία έκανε η Άννα Βερούλη, με αφορμή τα εγκαίνια του (ριζικά) ανακαινισμένου γηπέδου στην περιοχή του Βύρωνα. Η πρώην πρωταθλήτρια στον ακοντισμό έγραψε ότι βρίσκεται, για προσωπικούς λόγους, στην Καβάλα, αλλά δεν έλαβε πρόσκληση για να παραστεί στα εγκαίνια του έργου το βράδυ της Δευτέρας 26 Αυγούστου 2019.
  • Επίσης, συνεχάρη τους συντελεστές του έργου, το οποίο αποτελεί παρακαταθήκη για τον αθλητισμό και τη νεολαία της πόλης. Αναρωτιόμαστε, αφού η Άννα Βερούλη βρίσκεται στη γενέτειρα της και γνωρίζει πως γίνονται εργασίες ανακαίνισης στο γήπεδο που φέρει το όνομα της, γιατί δεν επισκέφτηκε το Δημαρχείο για να συγχαρεί τη δήμαρχο, τους αντιδημάρχους, Ευαγγελία Δρακονάκη, Γιώργο Φιλόσογλου και να δηλώσει την επιθυμία της να παραβρεθεί στα εγκαίνια; Πώς να γνωρίζουν οι διοικούντες τον Δήμο ότι βρίσκεται, για προσωπικούς λόγους, στην Καβάλα; Και γιατί θυμήθηκε τώρα να συγχαρεί τους συντελεστές για το έργο μέσω του διαδικτύου;
  • Η Καβάλα και ο Δήμος τίμησαν την Άννα Βερούλη, για την επιτυχία της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλασικού αθλητισμού στην Αθήνα το 1982 (κατάκτηση χρυσού μεταλλίου), δίνοντας το όνομα της στο παλιό δημοτικό στάδιο της πόλης. Έκτοτε, ωστόσο, η Α. Βερούλη τι έκανε για να προσφέρει στην Καβάλα και στην αναβάθμιση του αθλητισμού της; Αποφάσισε να συνεχίσει τη ζωή της αλλού (Αθήνα), ασχολήθηκε με την αυτοδιοίκηση και επισκεπτόταν τη γενέτειρα μόνο για… προσωπικούς λόγους.
  • Ο Λευτέρης Αθανασιάδης αρκούσε να τιμήσει την Άννα Βερούλη σε μία σεμνή τελετή στην οποία, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, θα αναγορευόταν επίτιμη δημότης του Δήμου Καβάλας, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Αν και διαφωνούμε με την επιλογή να ονομαστεί «Βερούλειο» το παλιό δημοτικό στάδιο, επίσης θεωρούμε πως δεν πρέπει να αλλάζουν οι ονομασίες που δίνονται σε αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως γίνεται σε άλλους τόπους.
  • Η τελευταία (διαδικτυακή) παρέμβαση της Α. Βερούλη, όμως, μας προβλημάτισε και αν συνεχίσει, θα μας κάνει να αλλάξουμε άποψη. Δεν είναι λογικό να απουσιάζει (επί σειρά ετών) από την πόλη, να έρχεται μόνο για προσωπικούς λόγους και να απαιτεί ειδική πρόσκληση για τα εγκαίνια του έργου. Ποια είναι η σχέση που καλλιέργησε τα προηγούμενα έτη με τις δημοτικές αρχές του Δήμου Καβάλας, για να έχει την προσδοκία της πρόσκλησης στα εγκαίνια; Παρά ταύτα, αφού βρίσκεται στην πόλη, είναι ευπρόσδεκτη στην τελετή που θα γίνει στις 8:30 το βράδυ, για την παράδοση του ανακαινισμένου γηπέδου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ