– Πριν αποφασίσει κάποιος, ή κάποια, να ασχοληθεί με τα κοινά και ειδικότερα με την περιφερειακή, ή την τοπική αυτοδιοίκηση, οφείλει να προσαρμόσει, ανάλογα, τις οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις του, ώστε να μη βρεθεί στη (δύσκολη) θέση να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του.
– Στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Καβάλας, για παράδειγμα, υποβλήθηκαν δύο παραιτήσεις δημοτικών συμβούλων, αν δεν κάνω λάθος, οι οποίοι επικαλέστηκαν αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις, ενώ υπάρχουν κι άλλοι που έχουν ξεπεράσει «το όριο των απουσιών» από τις συνεδριάσεις.
– Κάποιοι «αναμείχθηκαν» με την τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί ο επικεφαλής του συνδυασμού τους υποσχέθηκε ένα «πόστο» στη διοίκηση, άλλοι για προβολή, μερικοί για να ενισχύσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα και κάποιοι για οικονομικούς λόγους. Είναι ελάχιστοι αυτοί (και αυτές) που δήλωσαν υποψήφιοι, για να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία.
– Έχω πολύ καιρό να μάθω νέα για τον Μισέλ. Τι απέγινε αυτό το παλικάρι; Σταμάτησε και να αρθρογραφεί στον τοπικό Τύπο, για «τα στραβά και τα ανάποδα» της Καβάλας και να καυτηριάζει την κακή ελληνική νοοτροπία.
– Τα άρθρα του έδιναν τροφή για συζήτηση και σχόλια. Έπαψε να τον απασχολεί η πόλη, ή μήπως δεν βρίσκει κάτι να κατακρίνει; Δεν νομίζω να διορθώθηκαν όλα και η Καβάλα να έγινε, ξαφνικά, η ιδανική πόλη για να ζει κάποιος.
– Απ’ όσο θυμάμαι, εξακολουθεί να διατηρεί το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου, αλλά έχει μήνες να εμφανιστεί σε συνεδρίαση. Μας απαξίωσε εντελώς! Τόσο πολύ στεναχωρήθηκε, ή μήπως θίχτηκε, που έχασε το «πόστο» και αποφάσισε να «ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του»;
– Εάν είσαι (πολύ) θυμωμένος Μισέλ, γιατί δεν υποβάλλεις παραίτηση στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, για να τελειώσει το «μαρτύριο» το δικό σου, αλλά και το δικό μου, που μου έχει στοιχίσει η απουσία σου;
– Δεν πιστεύω να εμφανιστείς προεκλογικά, για να ζητήσεις πάλι την ψήφο των Καβαλιωτών; Θα είναι (μεγάλη) ντροπή Μισέλ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ