Με απόφαση του ειδικού γραμματέα διαχείρισης προγραμμάτων Ε.Τ.Π.Α. και Τ.Σ. του Υπουργείου ανάπτυξης και επενδύσεων, εντάχθηκε η Πράξη «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) και έργων διάθεσης εκροών οικισμού Πρίνου Δήμου Θάσου-Δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων οικισμών Πρίνου και όρμου Πρίνου Δήμου Θάσου», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», με δημόσια δαπάνη 12.382.650,90€. Η Πράξη αφορά στην κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων, του αγωγού διάθεσης εκροών και την κατασκευή καινούργιου δικτύου αποχέτευσης λυμάτων των οικισμών Πρίνου και όρμου Πρίνου. Η ανάγκη κατασκευής της Ε.Ε.Λ. είναι επιτακτική, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα της διάθεσης και επεξεργασίας των λυμάτων της περιοχής. Παραδοτέα της Πράξης είναι: 1) η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) και ο αγωγός διάθεσης εκροών, 2) το δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων των οικισμών Πρίνου και όρμου Πρίνου, 3) σύμβουλος τεχνικής υποστήριξης, 4) σύνδεση με δίκτυα ΟΚΩ.

Ο δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης, δήλωσε σχετικά: «Ύστερα από πολύχρονη και συστηματική εργασία, ξεπερνώντας γραφειοκρατικά ζητήματα και προβλήματα, ανακοινώνουμε την ένταξη της συγκεκριμένης Πράξης. Ευχαριστώ και εκφράζω τα θερμά συγχαρητήρια, στον πρόεδρο, στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τους υπαλλήλους, τους συνεργάτες της Δ.Ε.Υ.Α.Θ., αλλά και τις Υπηρεσίες του Δήμου, που εργάστηκαν άψογα για το τελικό αποτέλεσμα. Με γνώμονα της πολιτικής μας, την επίλυση των προβλημάτων, προχωράμε, με συνέπεια, τον δρόμο της ευθύνης που δεσμευθήκαμε να ακολουθήσουμε. Με σχέδιο και πρόγραμμα, για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας. Ο στόχος της προόδου δεν χαρίζεται, αλλά κερδίζεται με όραμα και συνεργασία. Συνεχίζουμε τον αγώνα απέναντι στα προβλήματα του τόπου μας, από την πρώτη γραμμή της μάχης, με δύναμη την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θάσου, Κωνσταντίνος Μανίτσας, είπε: «Πλήρη δικαίωση αισθάνομαι ως πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Θ., καθώς ακόμα μία μεγάλη προσπάθεια έχει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Το συγκεκριμένο έργο απασχολεί τον τόπο μας την τελευταία δεκαετία, με πολλά προβλήματα και πισωγυρίσματα. Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου στο διοικητικό συμβούλιο, τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες της επιχείρησης, αλλά και του Δήμου, που εργάστηκαν συστηματικά και ομαδικά για τον τελικό σκοπό. Προχωράμε με την ίδια διάθεση για προσφορά στον τόπο, αναβαθμίζοντας τις υποδομές του και σχεδιάζοντας ένα καλύτερο αύριο, για εμάς και τα παιδιά μας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ