Λαμβάνοντας υπόψη ότι η προετοιμασία άρχισε πριν από δύο εβδομάδες, περίπου, τον περιορισμένο αριθμό προπονήσεων και, το κυριότερο, ότι στο “ρόστερ” προστέθηκαν αρκετά νέα πρόσωπα, η αγωνιστική εικόνα που έδειξε η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στο φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Γυμναστικό Σύλλογο Ελευθερούπολης, το απόγευμα του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου 2017, ήταν καλύτερη από την αναμενόμενη. Η “Ένωση” έπαιξε γρήγορο και καλό μπάσκετ, ιδιαίτερα στη 2η και την 3η περίοδο του παιχνιδιού, όταν και επιβλήθηκε πλήρως εντός του αγωνιστικού χώρου. Από τον Γ.Σ. Ελευθερούπολης, ο Γιώργος Θεοδωράκος ήταν η βασική “ανάσα” στην επίθεση της γηπεδούχου ομάδας.

Οι παίκτες της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας έδειξαν διάθεση τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, φτάνοντας με άνεση στο τελικό σκορ 63-97 (20-26, 13-22, 19-25, 11-24 το σκορ ανά περίοδο). Οι σχεδόν εκατό πόντοι προήλθαν από τον πλουραλισμό στο σκοράρισμα, την ευστοχία στο μακρινό σουτ και, βεβαίως, από το παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι από τους 97 πόντους, οι 52 σημειώθηκαν σε επιθέσεις εναντίον ανοργάνωτης άμυνας και έξω από τη γραμμή των 6 μέτρων και 75 εκατοστών. Επίσης, ένα σημαντικό ποσοστό οφείλεται στο δημιουργικό παιχνίδι των γκαρντ και συγκεκριμένα του Ετινόσα Ερεβμπενάζιε και του Διονύση Καπινιάρη, οι οποίοι “μοιράστηκαν” τις θέσεις 2 και 1, αντίστοιχα, στην αρχική πεντάδα.

Ο πρώτος έδειξε μεγαλύτερη ωριμότητα στο παιχνίδι του, σε σύγκριση με την περασμένη περίοδο, εκμεταλλευόμενος την εκκρηκτικότητά του στην επίθεση (σ.σ. έκανε τρεις-τέσσερις θαυμάσιες close out επιθέσεις, με δυνατό τελευταίο πάτημα και εύκολο καλάθι) και τα μακριά χέρια του στην άμυνα, που τον βοηθούν είτε να κλέβει μπάλες, είτε να αλλοιώνει τις πάσες των αντιπάλων παικτών.

Ένα μικρότερο ποσοστό στο σκοράρισμα, ακόμα, προήλθε από το post παιχνίδι, με “εκτελεστές” τον Σταύρο Κουμλέλη, πρωτίστως και τον Αντώνη Μιχάλογλου, ο οποίος κατά την άποψη μας είναι πάουερ φόργουορντ (4άρι), που έχει καλό μακρινό σουτ και δευτερόντως παιχνίδι με πλάτη προς το καλάθι. Στη θέση 3 της αρχικής πεντάδας αγωνίστηκε ο Χάρης Πλιούκας, που έδειξε πως χρειάζεται χρόνο, για να βρει τα “πατήματά” του μέσα στο γήπεδο.

Οι υπόλοιποι που αγωνίστηκαν θα έχουν συγκεκριμένους ρόλους, ενώ αναμένεται η τελευταία προσθήκη στη θέση 5, που κατά τη γνώμη μας πρέπει να είναι ένας παίκτης με έφεση στο ριμπάουντ. Το αμυντικό ριμπάουντ θα είναι το “κλειδί”, για να παίξει η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας το παιχνίδι που επιθυμεί ο προπονητής της, Ανδρέας Καραπιπερίδης, στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής κατηγορίας.

Είναι προφανές, ότι ο Α. Καραπιπερίδης πιέζει τους παίκτες του στις προπονήσεις, προκειμένου η ομάδα να “ρολάρει” πιο γρήγορα, ενόψει των πρώτων επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων για τη διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας. Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017, η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας θα παίξει στη Θεσσαλονίκη με τους Μαχητές Δόξας Πεύκων και αν νικήσει, θα υποδεχτεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 στο Δ.Α.Κ. “Αλεξάνδρα Δήμογλου” τον Αρκαδικό Τρίπολης.

Όσον αφορά τον Γ.Σ. Ελευθερούπολης, που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, θα στηριχτεί, περισσότερο, στην ικανότητα και την εμπειρία του Γ. Θεοδωράκου στο σκοράρισμα, ο οποίος αγωνίστηκε στην Α2 εθνική κατηγορία την περασμένη περίοδο με τον Αίολο Αστακού, στη δημιουργία του Φώτη Στυλίδη στη θέση 1, στο παιχνίδι μέσα στη ρακέτα του Χάρη Βοϊβατόπουλου και στον ενθουσιασμό των νεαρών παικτών, που ως επί το πλείστον προέρχονται από τα “σπλάγχνα” του συλλόγου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ