– Είναι αναμενόμενο να αισθάνεται ικανοποίηση ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Καβάλας, Γιώργος Φιλόσογλου, για την ανάληψη της διεθνούς κολυμβητικής διοργάνωσης «Αλεξάνδρεια» τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
– Επίσης, μπορεί να δηλώνει περήφανος που κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν το δημοτικό κολυμβητήριο στο Περιγιάλι και για τις βελτιώσεις που έγιναν στους χώρους και στη λειτουργία του.
– Ωστόσο, δεν αναφέρετε στην αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστη η στέγη του κολυμβητηρίου, με την πλήρη καταστροφή του θερμομονωτικού και υγρομονωτικού καλύματος, του συστήματος προστασίας από τους κεραυνούς και την αφαίρεση του στρώματος πετροβάμβακα.
– Τον Δεκέμβριο του 2016, που θα διεξαχθεί το διεθνές κολυμβητικό μίτινγκ «Αλεξάνδρεια», θα συμπληρωθεί μία εξαετία από την προαναφερθείσα ζημιά κι ακόμα δεν ελήφθη η απόφαση για την αποκατάστασή της.
– Ευελπιστούμε πως θα είναι ο τελευταίος χειμώνας, που το κλειστό δημοτικό κολυμβητήριο θα λειτουργήσει χωρίς τις απαραίτητες μονώσεις στην οροφή, οι οποίες βοηθούν να διατηρείται σταθερό το «κλίμα» στον εσωτερικό του κολυμβητηρίου.
– Η στέγη του κολυμβητηρίου, είναι από τις εκκρεμότητες που πρέπει, επιτέλους, να κλείσουν στον Δήμο Καβάλας, για να γίνουν τα επόμενα βήματα προς την αλλαγή της κατάστασης και της εξόδου από το πολύχρονο τέλμα.
– Μία ακόμα εκκρεμότητα, είναι και η επαναχρησιμοποίηση του «Φιλίππειου» κολυμβητηρίου στο πάρκο Φαλήρου, το οποίο εγκαταλείφθηκε από τον Δήμο Καβάλας μετά τη λειτουργία του κλειστού κολυμβητηρίου.
– Δυστυχώς, γι’ αυτή την εγκατάλειψη έχουν μερίδιο ευθύνης και οι διοικήσεις των ναυταθλητικών σωματείων, που δεν πίεσαν την προηγούμενη και τη σημερινή δημοτική αρχή, να ορίσει ένα χρονοδιάγραμμα για την αξιοποίηση του.
– Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου «Αλεξάνδρα Δήμογλου», θα «πάρουν σειρά» τα δύο κολυμβητήρια της πόλης. Και, βεβαίως, το απαρχαιωμένο «Βερούλειο» δημοτικό γήπεδο στο Βύρωνα.
– Στη σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας έλαχε να σηκώσει βαρύ φορτίο, αλλά οφείλει να φέρει σε πέρας τα σημαντικά αυτά έργα για τον τοπικό αθλητισμό, αλλά και τον αθλητικό τουρισμό, στον οποίο δείχνει να «ποντάρει» ιδιαίτερα.
– Δεν θα σταματήσουμε να απαιτούμε την αναβάθμιση των προαναφερθέντων, αλλά και των υπόλοιπων, αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καβάλας, γιατί οι καιροί δεν ευνοούν την κατασκευή καινούργιων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ