• Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Κώστας Μπαντίκος, την ημέρα του αγιασμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τόνισε ότι από την πλευρά της Υπηρεσίας που είναι επικεφαλής, έγιναν όλα όσα έπρεπε, ώστε η σχολική περίοδος να αρχίσει ομαλά σε όλα τα δημοτικά σχολεία του Νομού Καβάλας.
  • Ένα μήνα μετά, ο πρόεδρος του συλλόγου των δασκάλων, Απόστολος Μουμτσάκης, είπε, σε δική του συνέντευξη, ότι: «Η αλήθεια είναι ότι έχουμε προβλήματα και στη στελέχωση και στη λειτουργία των σχολείων» και πρόσθεσε ότι, για να καλυφθούν όλα τα κενά στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, χρειάζονται εβδομήντα εκπαιδευτικοί, οι περισσότεροι για τα ειδικά μαθήματα.
  • Αν ρωτήσετε τον Κ. Μπαντίκο, θα απαντήσει ότι η ευθύνη (για τα κενά σε εκπαιδευτικούς) είναι του Υπουργείου Παιδείας. Λες και αυτός είναι υπηρεσιακός παράγοντας άλλου φορέα! Του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού!
  • Ωστόσο, απαιτεί από τους Δήμους να έχουν έτοιμες τις σχολικές μονάδες, για να λειτουργήσουν από την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς. Εάν βρισκόταν στη θέση του προέδρου της δημοτικής σχολικής επιτροπής, ή του αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας, είμαι βέβαιος ότι θα έριχνε την ευθύνη σε άλλον, στο κράτος συγκεκριμένα, γιατί δεν δίνει χρήματα στους Δήμους για τις εργασίες αποκατάστασης των προβλημάτων στα σχολεία.
  • Η κυβέρνηση «έστησε» τα κέντρα φιλοξενίας στη βόρεια Ελλάδα και μεταφέρει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από το ένα κέντρο στο άλλο, για να αλλάζουν περιβάλλον! Έτσι διαχειρίζεται, υπεύθυνα, το ζήτημα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα.
  • Και ρωτώ, καρντάσια, το εξής. Όταν σε ένα γκέτο μεταφέρεις νέα άτομα, δεν θα αντιδράσουν αυτά που διαμένουν καιρό σ’ αυτό; Δεν θα δημιουργηθεί προστριβή μεταξύ των παλιών και των νέων φιλοξενούμενων; Μπορεί η κυβέρνηση να εγγυηθεί την ομαλότητα;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ