-Τον Νοέμβριο του 2021, ο Καβαλάρχης δεσμεύτηκε για την απόκτηση ενός περιπολικού σκάφους με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, για την διακομιδή ασθενών από την Θάσο προς την Καβάλα. Βρισκόμαστε, καρντάσια, στον Μάρτιο του 2024 και η σύμβαση με τον ανάδοχο είναι για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συμβούλιο. Περί τα τέλη του Απριλίου, αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση. Και στην συνέχεια, να αρχίσει η ναυπήγηση του σκάφους! Να προσεύχονται οι Θάσιοι, έως ότου ναυπηγηθεί και παραληφθεί το σκάφος, να μη χρειαστεί να γίνει επείγουσα διακομιδή ασθενή δια θαλάσσης! Βλέπω πάλι το σκάφος της Energean να κάνει την δουλειά αυτή. Αν έχει και θαλασσοταραχή, δεν μπορεί να ταξιδέψει φέρι μπόουτ.

-Αλήθεια, το περιπολικό σκάφος με τον σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, θα μπορεί να ταξιδέψει με φουρτούνα; Αν όχι, γιατί να φέρουμε ένα τέτοιο σκάφος και δεν εξοπλίζουμε με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό το πλοίο της Energean, ή ένα άλλο μεγάλο σκάφος του Λιμενικού Σώματος;

-Ακόμα καλύτερα, γιατί δεν ζήτησε ο Καβαλάρχης από τον υφυπουργό εθνικής άμυνας, αντί για τα ελικόπτερα της αεροπορίας στρατού, να έρθει στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», για μόνιμη παρουσία, ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης, το οποίο θα καλύπτει όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης; Το ελικόπτερο αυτό μπορεί να κάνει αεροδιακομιδές και να εξοπλιστεί με τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό.

-Τι να τα κάνουμε στην Καβάλα τα ελικόπτερα «Απάτσι», Καβαλάρχη καρντάσι μου, ενώ χρειαζόμαστε σύγχρονα πυροσβεστικά αεροσκάφη; Ευτυχώς έρχονται τα PZL, αλλά είναι μιας περασμένης εποχής για πυρόσβεση. Υπάρχουν σύγχρονα πυροσβεστικά ελικόπτερα, γιατί δεν αγοράζει η Ελλάδα μερικά, για να αντικαταστήσουν τα δύο αεροσκάφη PZL στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος»;

-Αν χρειάζεται να μεταφερθεί η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, μπορεί να εγκατασταθεί στην Θράκη, όπου εδρεύει ισχυρή ελληνική στρατιωτική δύναμη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ