Ένας τεχνοκράτης είναι ο νέος «τιμονιέρης» του Ο.Λ.Κ.

0

Στον τεχνοκράτη, Δρ. Άγγελο Βλάχο, ανατέθηκε το «τιμόνι» του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, μετά την αιφνίδια παραίτηση, για επαγγελματικό λόγο, της Δρ. Άννας Θυσιάδου προ μερικών ημερών.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Ο.Λ.Κ. Α.Ε. δραστηριοποιούνταν ως εμπειρογνώμων σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης. Διαθέτει πολυσχιδή εμπειρία, με ερευνητική, ακαδημαϊκή και επιχειρησιακή δραστηριότητα. Εργάστηκε ως επιτελικό στέλεχος σε tour operators στο εξωτερικό και στην συνέχεια στο Υπουργείο τουρισμού και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (διετέλεσε διευθυντής των γραφείων Ε.Ο.Τ. στην Κίνα). Δραστηριοποιήθηκε ως ανεξάρτητος εμπειρογνώμων σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης, ως επικεφαλής ερευνητικών προγραμμάτων και ως ακαδημαϊκός διδάσκων. Ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. και εκπροσωπούσε το ελληνικό Δημόσιο στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (Ο.Λ.Θ.). Ακόμα, ήταν συντονιστής στο νευραλγικό έργο της αδειοδότησης και ανάπτυξης του δικτύου υδατοδρομίων στην Ελλάδα.

Μεταξύ Σεπτεμβρίου 2021-Σεπτεμβρίου 2022, εκλέχτηκε από την Ένωση Λιμένων Ελλάδος (Ε.ΛΙΜ.Ε.) διευθυντής του Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης «Εξάντας», θυγατρική εταιρεία της Ένωσης με την μορφή Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) και με αντικείμενο την εκπαίδευση στις πάσης φύσεως δραστηριότητες της λιμενικής βιομηχανίας και στους σχετικούς χώρους. Από τον Οκτώβριο του 2021 έως ότου οριστεί διευθύνων σύμβουλος στην Ο.Λ.Κ. Α.Ε., δραστηριοποιήθηκε ως στρατηγικός σύμβουλος του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. για τα λιμάνια κυριότητας και εποπτείας του, έχοντας οριστεί εκπρόσωπος του ελληνικού Δημοσίου στους Οργανισμούς Λιμένος Αλεξανδρούπολης (Ο.Λ.Α.) και Καβάλας (Ο.Λ.Κ.) στα διοικητικά συμβούλια των Ανωνύμων Εταιρειών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ