Η αναβίωση του έθνικ φεστιβάλ cosmopolis, ήταν ένα «στοίχημα» για τον Δήμο Καβάλας και τη δημοτική κοινωφελή επιχείρηση «Δημωφέλεια», το οποίο κερδήθηκε! Το καλοκαίρι του 2016 έμεινε χαραγμένο στη μνήμη των Καβαλιωτών, που υποδέχτηκαν, πάλι, με θέρμη και χαρά τη διοργάνωση. Μία γιορτή πολιτισμού και συμφιλίωσης των λαών που συμμετέχουν, όπως ανέφερε η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος του φεστιβάλ του 2017. «Η επιτυχία πέρσι ήταν μεγάλη, συνεχίζουμε στο ίδιο πνεύμα», σχολίασε η δήμαρχος, πριν δώσει τον λόγο στην πρόεδρο της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης «Δημωφέλεια», Αναστασία Ιωσηφίδου και στα στελέχη της επιχείρησης που εργάστηκαν (και εργάζονται) πολλές ώρες, για την ετοιμασία των δεκάδων δράσεων του πλούσιου, πραγματικά, προγράμματος.

«Η προηγούμενη χρονιά, της αναβίωσης, ήταν πολύ δύσκολη. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, για να ετοιμαστεί ένα τέτοιο πολιτιστικό γεγονός, με πολλές και διαφορετικές δράσεις», σημείωσε η πρόεδρος της «Δημωφέλεια». Το φεστιβάλ έχει ένα σταθερό «κορμό» εκδηλώσεων, οι οποίες εμπλουτίζονται κάθε χρόνο χάρη στη φαντασία και στο μεράκι των διοργανωτών.

Από τις 20 έως τις 23 Ιουλίου 2017, η παλιά πόλη της Καβάλας θα υποδεχτεί τα μέλη των αποστολών των ξένων χωρών και τους χιλιάδες επισκέπτες, όλων των ηλικιών, για να γιορτάσουν όλοι μαζί μέσα στην «καρδιά» του ελληνικού καλοκαιριού. Χορός, μουσική, κουζίνα, κινηματογράφος, παιχνίδια, αλλά και ποίηση, έκθεση φωτογραφιών, εργαστήρια κατασκευών, θέατρο σκιών και αρκετές άλλες ενδιαφέρουσες δράσεις, θα είναι «απλωμένες» στην οδό Θεοδώρου Πουλίδου, στην πλατεία Μοχάμετ Άλι, στους αυλόγυρους των δύο δημοτικών σχολείων, στην Παλιά Μουσική και στο φρούριο, όπου θα διεξαχθούν οι συναυλίες με τους εξαιρετικούς και φέτος καλλιτέχνες. «Η διαφορά, σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση, είναι ότι όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην παλιά πόλη», ανέφερε η Αν. Ιωσηφίδου, ενώ τις εκδηλώσεις παρουσίασαν οι: Βασιλική Υψηλάντη, Ντίνος Θωμαδάκης και Άλκηστις Βλάχου.

Στο φεστιβάλ cosmopolis 2017 θα συμμετέχουν οι χώρες: Ελλάδα (Ήπειρος), Πορτογαλία, Κροατία, Βουλγαρία, Περού, Μεξικό, Αρμενία, Αίγυπτος, με πολυάριθμα χορευτικά και μουσικά σχήματα. Για πρώτη φορά, επίσης, θα γίνουν δύο περιηγήσεις για το κοινό μέσα στην παλιά πόλη, με «ξεναγούς» μέλη του συλλόγου αρχιτεκτόνων Καβάλας, με σκοπό τη γνωριμία με την παλιότερη συνοικία της πόλης. Εάν η συγκεκριμένη δράση έχει απήχηση, θα συνεχιστεί και στις επόμενες διοργανώσεις του φεστιβάλ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ