Η πολιτεία βρήκε τον τρόπο να απαλλάσσει τον εαυτό της από τις ευθύνες που έχει στέλνοντας ένα χαρτί στους Δήμους, μεταφέροντας εκεί τις ευθύνες της, ξέροντας όμως, πως οι εντολές της δεν υπάρχει τρόπος να εκτελεστούν. Προχθές, η Αποκεντρωμένη ζήτησε από τους Δήμους, να ελέγξουν τις προσβάσεις προς τις ακτές. Ξέρει όμως, πως στα ανάλογα τμήματα της πολεοδομίας, το τμήμα αυθαιρέτων υπηρετούν μόνο δύο άτομα.

Όσο και να θέλουν, είναι αδύνατον να κάνουν αυτούς τους ελέγχους, γιατί όπως λέει η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας Ευαγγελία Δρακονάκη, ακόμη και για να μετρήσεις με μια κορδέλα χρειάζονται δύο άτομα! Δεν μπορεί λοιπόν, η πολιτεία μέσω της αποκεντρωμένης να δίνει μια τέτοια εντολή, χωρίς να στέλνει και το αντίστοιχο προσωπικό για να κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά. Με τον τρόπο αυτό, απαλλάσσει τον εαυτό της από τις ευθύνες, γιατί αν συμβεί κανένα κακό, όπως αυτό στην Αττική, θα κατηγορήσουν τους Δήμους, ότι δεν έκαναν τους ελέγχους που τους είχε ζητήσει να κάνουν.

Με τον ίδιο τρόπο ενεργούν και στην περίπτωση της κατεδάφισης αυθαιρέτων, που είναι υποχρέωση της πολιτείας. Σε τέτοιες περιπτώσεις λένε: «Είναι δική μας ευθύνη η κατεδάφιση, αλλά επειδή δεν έχουμε προσωπικό και μέσα, παρακαλούμε να διαθέσετε (οι Δήμοι) το ανάλογο προσωπικό και τα μηχανήματα για να κάνουν την κατεδάφιση». Είναι απίστευτοι οι άνθρωποι!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ