-Η 33οι Ολυμπιακοί αγώνες, στο Παρίσι, άρχισαν. Αλλά, δεν άρχισαν με την καλύτερη εντύπωση. Κατά την άποψη μας, η πρώτη εντύπωση ήταν απογοητευτική. Η πολυαναμενόμενη τελετή έναρξης, ήταν από τις χειρότερες, αν όχι η χειρότερη, στην ιστορία της κορυφαίας αθλητικής (και όχι μόνο) διοργάνωσης στον πλανήτη γη. Από την σχεδόν τετράωρη τελετή, θα κρατήσουμε μόνο το «κλείσιμο», που αφορούσε την ανάκρουση του Ολυμπιακού ύμνου και το άναμμα του βωμού-αερόστατου με την Ολυμπιακή φλόγα. Η καινοτομία της παρέλασης των αποστολών των 200 και πλέον χωρών στον ποταμό Σηκουάνα, για πρώτη φορά εκτός του Ολυμπιακού σταδίου, μας άφησε παγερά αδιάφορους. Θεωρούμε πως η ατμόσφαιρα που δημιουργείται μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο είναι απείρως πιο συγκινησιακή. Ελπίζουμε ότι θα είναι η τελευταία φορά, που οι τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών αγώνων γίνονται εκτός του Ολυμπιακού σταδίου.
-Όλη η υπόλοιπη τελετή έναρξης στο Παρίσι, είχε τον χαρακτήρα ενός σόου, που δεν συνάδει με το πνεύμα των συγκεκριμένων Αγώνων. Διότι, οι Ολυμπιακοί αγώνες δεν είναι ούτε τρέιλερ κινηματογραφικής ταινίας, ούτε το θλιβερό πανηγύρι της Γιουροβίζιον και πολύ περισσότερο, ούτε γκέι παρέιντ. Αυτό το συνονθύλευμα ήταν το μεγαλύτερο μέρος της τελετής έναρξης. Στην προσπάθεια τους οι διοργανωτές να εντυπωσιάσουν και να προκαλέσουν τους χιλιάδες θεατές στις δύο όχθες του ποταμού Σηκουάνα και τα εκατομμύρια θεατών, που παρακολούθησαν την τελετή από τους τηλεοπτικούς δέκτες τους, πέτυχαν να υπερβάλλουν και να στείλουν αρνητικό μήνυμα.
-Θεωρούμε πως, η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων στο Παρίσι, αντικατοπτρίζει την σημερινή κοινωνία της Γαλλίας. Η γαλλική κοινωνία βρίσκεται σε έντονη κρίση, κάτι που αποτυπώθηκε και σε πολιτικό επίπεδο στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Η γαλλική κοινωνία, όπως και οι κοινωνίες αρκετών δυτικών κρατών, αντιμετωπίζουν κρίση ταυτότητας. Βεβαίως, κάθε διοργανώτρια χώρα των Ολυμπιακών αγώνων, έχει το δικαίωμα να ετοιμάζει τις τελετές έναρξης και λήξης. Ωστόσο, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (Δ.Ο.Ε.) φέρει μεγάλη ευθύνη για το αποτέλεσμα και την διαφύλαξη του κύρους των αγώνων. Δυστυχώς, η Δ.Ο.Ε. λειτουργεί ως πολιτικό όργανο και τα μέλη της, οι λεγόμενοι «αθάνατοι», δεν είναι προσηλωμένα στο υψηλό καθήκον τους.
-Θα αναφέρουμε μόνο ένα παράδειγμα. Η Δ.Ο.Ε. απέκλεισε από τους Ολυμπιακούς αγώνες την Ρωσία και την Λευκορωσία, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές που συμμετέχουν στους αγώνες, δεν φέρουν τα εθνικά τους σύμβολα. Αντιθέτως, η Δ.Ο.Ε. επέτρεψε την συμμετοχή του Ισραήλ στους Ολυμπιακούς αγώνες, παρά την εισβολή του ισραηλινού στρατού στην Γάζα όπου βρίσκονται Παλαιστίνιοι. Και επιτρέπει, από το 1974, να συμμετέχει η Τουρκία στους Ολυμπιακούς αγώνες, που κατέχει τμήμα ανεξάρτητου κράτους, της Κύπρου, έπειτα από στρατιωτική εισβολή, ενώ διεξάγει πόλεμο εναντίον των Κούρδων στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ. Μία από τις διαχρονικές αξίες των Ολυμπιακών αγώνων είναι η εκεχειρία, η οποία έχει παραβιαστεί πολλάκις.
-Για να επιστρέψουμε στην τελετή έναρξης των αγώνων στο Παρίσι, προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η προσπάθεια επιβολής της ΛΟΑΤΚΙ ψευτοκουλτούρας. Γίνεται πολύ ενοχλητική, πλέον, η εκστρατεία αυτή. Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται οι Ολυμπιακοί αγώνες, για να επιβληθεί μία ασχήμια, που προσβάλλει και τα ομοφυλόφιλα άτομα. Η ισότητα και η διαφορετικότητα στους Ολυμπιακούς αγώνες, επιτυγχάνονται μέσα από την συμμετοχή ανδρών και γυναικών, αθλητών και αθλητριών από χώρες με διαφορετικό πολιτισμό, θρησκεία και εθνική ταυτότητα. «Αρχαίο Πνεύμα αθάνατον, αγνέ πατέρα του ωραίου, του μεγάλου και τ’ αληθινού», έγραψε ο μέγιστος ποιητής, Κωστής Παλαμάς, στον πρώτο στίχο του Ολυμπιακού ύμνου. Οι εικόνες που είδε ο πλανήτης πάνω στην πεζογέφυρα Ντεμπησί, του ποταμού Σηκουάνα, το βράδυ της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024, ήταν εικόνες ντροπής για το Ολυμπιακό κίνημα!