Στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νέστου πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση εργασίας των εταίρων του έργου e-SOHECA (e-Κοινωνική Φροντίδα Υγείας), που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020. Η συνάντηση οργανώθηκε από τον Δήμο Νέστου, ως επικεφαλής εταίρος του προγράμματος και συμμετείχαν ο Δήμος Τοπείρου και ο αδελφοποιημένος Δήμος Ζλάτογκραντ της Βουλγαρίας.

Στόχος του έργου, είναι η διασφάλιση της υγείας των ηλικιωμένων ατόμων των απομακρυσμένων κυρίως περιοχών, των βαριά ασθενών, που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα ιατρικά κέντρα και των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Παράλληλα, προωθεί την κοινωνική ένταξη, καταπολεμώντας τη φτώχεια και κάθε διάκριση, καθώς και τη συμμετοχή των πολιτών σε δίκτυα εθελοντών κοινωνικής φροντίδας.

Μέσω της πλατφόρμας του έργου, θα παρακολουθούνται από απόσταση οι συνθήκες υγείας των συμμετεχόντων μέσω συμβατού ιατρικού εξοπλισμού. Στο πλαίσιο του έργου, ακόμα, θα γίνουν εργασίες συντήρησης σε τρία περιφερειακά ιατρεία και προμήθεια ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού. Ο προϋπολογισμός του έργου, που έχει διάρκεια 17 μήνες, ανέρχεται στο ποσό των 764.751,16€, ενώ ο προϋπολογισμός για τον Δήμο Νέστου ανέρχεται στο ποσό των 265.656,48€.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ