-Βλέποντας την αποκαρδιωτική και τρισάθλια κατάσταση στο παλιό κολυμβητήριο, κυρίως και το πάρκο Φαλήρου, γίνεται πιο δυνατή η πεποίθηση μας, ότι η πλειοψηφία εκείνων που ασχολούνται με τα κοινά, είτε δεν έχουν τις γνώσεις, είτε το ενδιαφέρον να προσφέρουν στον τόπο τους. Όσες φορές κι αν ο Δήμος Καβάλας καθαρίσει το παλιό κολυμβητήριο, θα παραμείνει η ντροπιαστική εικόνα της εγκατάλειψης. Η αθλητική εγκατάσταση, που κάποτε έσφυζε από ζωή, είναι στόχος συνεχών βανδαλισμών και έχει γίνει χώρος εναπόθεσης απορριμμάτων. Μία «χωματερή» στο παραλιακό μέτωπο, που υποτίθεται πως είναι η «βιτρίνα» της πόλης! Στην φωτογραφία που δημοσιεύουμε, με την κατεστραμμένη πόρτα και την «ζωγραφική» ρύπανση, μπορείτε να πάρετε μία ελάχιστη γεύση της ασχήμιας.

-Αλλά και το παρακείμενο πάρκο έχει υποστεί παρόμοιες επιθέσεις, από άτομα που δεν σέβονται τον κοινόχρηστο χώρο και βγάζουν το μίσος τους στις δημόσιες εγκαταστάσεις. Το υπαίθριο γήπεδο καλαθοσφαίρισης και περισσότερο οι δύο περιφραγμένες παιδικές χαρές, είναι οι στόχοι των ασυνείδητων καταστροφέων. Η ανεξέλεγκτη χρήση δημιουργεί κίνδυνο για τις εγκαταστάσεις του πάρκου.

-Βλέποντας την απογοητευτική εικόνα στο παλιό κολυμβητήριο και το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο της πόλης, αναρωτιόμαστε γιατί να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» στο Περιγιάλι; Για να καταντήσει στην ίδια, ή χειρότερη, κατάσταση; Όταν οι τοπικοί άρχοντες, δεν μπορούν να διαχειριστούν μερικά στρέμματα γης στο παραλιακό μέτωπο, πως θα συντηρήσουν τις εκτάσεις των παλιών στρατοπέδων στην ανατολική πλευρά;

-Για το ανοιχτό κολυμβητήριο, θα αποφασίσει ο Δήμος Καβάλας τι θέλει να κάνει. Πριν από μερικούς μήνες, ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, ανακοίνωσε πως θα γίνει παρέμβαση με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader Αλιείας, ώστε να επαναλειτουργήσει το κολυμβητήριο. Τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο, δήλωσε πως βρίσκει πολύ καλή την πρόταση της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας (Ο.Λ.Κ.), να κατασκευαστεί στην περιοχή το τουριστικό λιμάνι (μαρίνα). Η αναγκαιότητα κατασκευής μιας σύγχρονης μαρίνας, της μοναδικής στην ανατολική Μακεδονία-Θράκη, είναι μεγαλύτερη από την λειτουργία ενός κολυμβητηρίου. Καλούμε, λοιπόν, τον δήμαρχο να συνεργαστεί με την διοίκηση του Ο.Λ.Κ., για να επιταχυνθεί η υλοποίηση του μεγάλου έργου του τουριστικού λιμανιού.

-Όσον αφορά το πάρκο Φαλήρου, προτείνουμε στον δήμαρχο να σχεδιάσει την κατασκευή περισσότερων υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων, οι οποίες, μαζί με τις παιδικές χαρές, θα δώσουν ζωή στο μοναδικό πάρκο-αθλητικό κέντρο, που βρίσκεται στην «καρδιά» του αστικού ιστού και δίπλα στην θάλασσα. Δεν κατανοούμε, γιατί να υπάρχουν τόσα παρτέρια και ανεκμετάλλευτοι χώροι, όπου θα μπορούσαν να λειτουργούν γήπεδα (αντισφαίρισης, ποδοσφαίρου 5Χ5, πετοσφαίρισης στην άμμο κ.λπ.). Εάν οργανωθεί το πάρκο-αθλητικό κέντρο και τοποθετηθεί προσωπικό, μόνιμο και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, θα σταματήσει η ανεξέλεγκτη χρήση και κατ’ επέκταση η καταστροφή των εγκαταστάσεων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ